הכנת בצק פאי
הכנת בצק למאפי פאי בשכבה אחת או שתי שכבות.


תחתית לתבנית 22
100 גר' מרגרינה או חמאה
1 כוס קמח
קורט מלח
2-3 כפות מים קרים
תחתית+כיסוי לתבנית 22
150 גר' מרגרינה או חמאה
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
4-5 כפות מים קרים
תחתית לתבנית 24
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
תחתית+כיסוי תבנית 24
250 גר' מרגרינה או חמאה
2/3 2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
7-8 כפות מים קרים
הפאי, אם במילוי מתוק או מלוח, היה מאז ומתמיד מהמאכלים הפופולריים.
הוא יכול לשמש כמנה ראשונה, כמנה עיקרית, כתוספת למנה עיקרית, כקינוח או כמנת אירוח שאינה ארוחה.
מיגוון אפשרויות המילוי הוא אינסופי כמעט והכל לפי הדמיון וזמינות המצרכים.
הכנת הבצק לפאי דורשת מעט נסיון, אך היא אינה משימה קשה.
קיימים שני סוגי פאי עיקריים:
1. פאי פתוח, תחתית בלבד, לפעמים אפויה מראש ולפעמים לא, לפי דרישות המתכון.
2. פאי סגור, תחתית וכיסוי, כאשר הכיסוי יכול להיות סגור לגמרי, או כיסוי חלקי על ידי יצירת פסי בצק המונחים בצורה סימטרית נאה. או בכיסוי פירורי בצק (שטרויסל).
הבצק מורכב: משומן- חמאה או מרגרינה או שילוב של שניהם, מומלץ להשתמש בשני הסוגים יחד, השומן חייב להיות קר.
קמח, מעט מלח, מעט מים קרים, וסוכר במקרה של העדפה לבצק מעט מתוק.
מומלץ להכין את בצק ללא סוכר בכדי לקבל יתר פריכות וכדי שהבצק לא ישחים מהר מדי.
אופן ההכנה:
- תחתית פאי אפויה ולא אפויה ניתן להכין מראש ולאחסן לתקופה קצרה במקרר, או לאחסן לתקופה ארוכה יותר במקפיא.
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף