פאי וניל
פאי בטעם קרם ברולה אפוי.

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית הפאי:
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
1 כוס סוכר
2 כפות קמח
5 ביצים טרופות קל
2/3 כוס שמנת מתוקה
100 גר' חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
1 כוס סוכר
2 כפות קמח
5 ביצים טרופות קל
2/3 כוס שמנת מתוקה
100 גר' חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
- מערבבים את חומרי הבסיס לבצק אחיד, מצננים 1/2 שעה במקרר ומרדדים לעיגול לכיסוי תחתית ודפנות תבנית פאי 24.
- מניחים בתבנית ומהדקים, מסירים שוליים, מניחים במקרר עד לאפיה.
- מערבבים את הקמח והסוכר, מוסיפים בערבוב את הביצים והשמנת, מערבבים ומוסיפים את החמאה ותמצית הוניל.
- יוצקים לתחתית הפאי ואופים בחום 170 מעלות כ-45 דקות עד להתייצבות המילוי, לא לאפות יותר מדי.
- מוצאים ומצננים.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגיות מרציפן ושקדים [אבי מ.] -
- עוגת אילסרים [אבי מ.] - אפיה וינאית
- דונאטס ללא שמרים [אבי מ.] -
- מאפה ברוקולי בתבניות אישיות [אבי מ.] -
- עוגה בסיסית [תמר החמודה] - מאוד קלה וטעימה!
- עוגת מייפל ואגוזי פקאן [חנהל'ה] - נפלאה
- איטריות ביצים ברוטב אסיאתי [אבי מ.] -