עוף ביין ורוזמרין

4 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
1 עוף מחולק למנות
מלח, פלפל
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים בינוניים, פרוסים
4 שיני שום, קצוצות
1 סלסלת פטריות קטנות, שלמות
1/2 כוס זיתים שחורים
2 גבעולי רוזמרין
2 כוסות יין אדום יבש
דרך הכנה
- מנגבים את העוף ומתבלים במלח ופלפל. עורכים בתבנית כשהעור כלפי מעלה, מברישים בשמן זית ושמים מתחת לגריל למספר דקות עד שהעור מזהיב-משחים.
- במחבת מטגנים קלות, בשאר השמן, את הבצלים והשום.
- מוציאים ומטגנים את הפטריות מספר דקות תוך ערבוב.
- מוסיפים לתבנית עם העוף את הבצל, השום, הפטריות והזיתים יחד עם השמן שבמחבת.
- מתבלים בעוד מלח ופלפל, מניחים את גבעולי הרוזמרין ויוצקים את היין מסביב לעוף.
- מכסים את התבנית ואופים בחום 180 מעלות במשך כשעה.
- מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-20 דקות להשחמת העוף ולצימצום הרוטב.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


2
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מוס טונה [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -
- גפילט פיש [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגיות וניל רכות [אבי מ.] -