מרק עוף
המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.


1/2 1 קג' חלקי עוף/הודו *
צרור קטן פטרוזילה טריה
3 גבעולי סלרי
1 שורש פטרוזילה
כמה גבעולי שמיר
4 גזרים פרוסים
4 קישואים פרוסים
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 כפות אבקת מרק עוף(לא חובה)
100 גר' נתח בשר, כל סוג טוב
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
* כנפיים, שארית עצמות לאחר פירוק, גרונות וכו'
מניחים את חלקי העוף בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה, שופכים את המים.
מוסיפים לסיר את שאר החומרים וממלאים במים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומנמיכים
ללהבה בינונית ומכסים חלקית את הסיר.
מבשלים כשעה ברתיחה קלה, טועמים ומתבלים לפי הטעם.
מוציאים את חלקי העוף שאינם אכילים.
מגישים את המרק מסונן בתוספת מעט ירקות מהמרק ו/או בתוספת איטריות/שקדי מרק/קרפלעך.
ניתן להוסיף למרק תפוחי אדמה, בטטות,שורש סלרי או כל ירק אחר, יש לקחת בחשבון שתפוחי אדמה יעכירו מעט את המרק.
שאריות מרק ניתן להקפיא בתבנית קוביות קרח לשימוש אחר כמו תוספת למרקים אחרים או לתיבול מאכלים.
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- רוטב בולונז [oved.shina] - רוטב בולונז
- חציל חם בטחינה [אורן בר] - מעדן
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- סלט פסטה יווני [אבי מ.] -
- צלי בקר וירקות [אבי מ.] - צלי קוביות בשר בקר וירקות
- פאי חצילים פלפלים וגבינה [אבי מ.] -
- עוגת דבש קקאו חגיגית [אבי מ.] -