מרק עוף
המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.


1/2 1 קג' חלקי עוף/הודו *
צרור קטן פטרוזילה טריה
3 גבעולי סלרי
1 שורש פטרוזילה
כמה גבעולי שמיר
4 גזרים פרוסים
4 קישואים פרוסים
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 כפות אבקת מרק עוף(לא חובה)
100 גר' נתח בשר, כל סוג טוב
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
* כנפיים, שארית עצמות לאחר פירוק, גרונות וכו'
מניחים את חלקי העוף בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה, שופכים את המים.
מוסיפים לסיר את שאר החומרים וממלאים במים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומנמיכים
ללהבה בינונית ומכסים חלקית את הסיר.
מבשלים כשעה ברתיחה קלה, טועמים ומתבלים לפי הטעם.
מוציאים את חלקי העוף שאינם אכילים.
מגישים את המרק מסונן בתוספת מעט ירקות מהמרק ו/או בתוספת איטריות/שקדי מרק/קרפלעך.
ניתן להוסיף למרק תפוחי אדמה, בטטות,שורש סלרי או כל ירק אחר, יש לקחת בחשבון שתפוחי אדמה יעכירו מעט את המרק.
שאריות מרק ניתן להקפיא בתבנית קוביות קרח לשימוש אחר כמו תוספת למרקים אחרים או לתיבול מאכלים.
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף