מרק עוף
המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.
1/2 1 קג' חלקי עוף/הודו *
צרור קטן פטרוזילה טריה
3 גבעולי סלרי
1 שורש פטרוזילה
כמה גבעולי שמיר
4 גזרים פרוסים
4 קישואים פרוסים
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 כפות אבקת מרק עוף(לא חובה)
100 גר' נתח בשר, כל סוג טוב
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
* כנפיים, שארית עצמות לאחר פירוק, גרונות וכו'
מניחים את חלקי העוף בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה, שופכים את המים.
מוסיפים לסיר את שאר החומרים וממלאים במים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומנמיכים
ללהבה בינונית ומכסים חלקית את הסיר.
מבשלים כשעה ברתיחה קלה, טועמים ומתבלים לפי הטעם.
מוציאים את חלקי העוף שאינם אכילים.
מגישים את המרק מסונן בתוספת מעט ירקות מהמרק ו/או בתוספת איטריות/שקדי מרק/קרפלעך.
ניתן להוסיף למרק תפוחי אדמה, בטטות,שורש סלרי או כל ירק אחר, יש לקחת בחשבון שתפוחי אדמה יעכירו מעט את המרק.
שאריות מרק ניתן להקפיא בתבנית קוביות קרח לשימוש אחר כמו תוספת למרקים אחרים או לתיבול מאכלים.
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
- מאלבי [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה צלויים בתנור ברוזמרין, שמן זית ותבלינים [tommf] - קריספיים בחוץ ורכים בפנים - תענוג
- נקניקיות מצופות [אבי מ.] - נקניקיות על מקל מצופות בבצק תירס.
- בלינצ'ס מתוק [אורן בר] - במילוי קצפת ברוטב שוקולד
- עוגת שוקולד שמנת חמוצה [אבי מ.] - השמנת החמוצה מעניקה לעוגה רכות וטעם נפלא.
- סלט תפוחי עץ וכרוב [אבי מ.] -
- לחם גרוזיני Shotis [אבי מ.] -