Pesto
תפריט
ג', 10 דצמ 2019, 19:11
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צ'ולנט ללא בשר

צ'ולנט בטעם מקורי, בלי בשר או שומן מהחי. מתברר שאפשר.    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 6691   

* צילום התוצאה
צ'ולנט ללא בשר
6 מנות
בישול ואפיה
בריאות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
מרכיבים חיוניים במתכון זה:
בצל, שום, כמון, שמן זית, קמח, לחם,ביצה
הכנה מקדמת: השריית השעועית במים ליום.

לקוגל
1בצל גדול
4 שיני שום
1 ביצה
1 כף כמון (לבחירה)
1/2 1 כוס קמח
1 כוס מים
2 כפות שמן זית
4 פרוסות לחם רגיל, להרטיב במים
1 כף קמח מצה להעשרת הטעם. ניתן להחליף עם קמחי טעם אחרים.
1/4 כפית מלח (או לפי הטעם)
פלפל שחור, פפריקה לפי הטעם
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כף כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק

לתערובת המרק
1 כף מרק בצל
3-4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות (כ-4 קוביות לתפ"א רגיל)
4 כפות רסק עגבניות
1 כף שורש סלרי מגורד או עלי סלרי קצוצים
1 כף פפריקה
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית סוכר
4 כפות שמן זית
1/2 1 כף חמאה
1 עגבניה גדולה, חרוצה עם X קטן בקצה החלק
4 כוסות שעועית לבנה או מנומרת או תערובת של שתיהן, לאחר השרייה של יום במים.
8-10 כוסות מים (על פי תכולת 3/4 הסיר)
3 כפות רסק עגבניות
4 כפות גריסים או חיטה, שטופים, שהושרו במים 10-20 דק'
2 כפות שיבולת שועל (אופציה במקרה של מחסור בגריסים, או להסמכה)
 
אופציה: ביצים להשחמה, שטופות היטב בקליפתן.
דרך הכנה
  1. בקערה רחבה שמים את הקמח והתבלינים הדרושים לקוגל, מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים היטב. מניחים בצד.
  2. קוצצים חצי בצל לחתיכות קטנות
  3. את החצי השני של הבצל מפרקים לחצאי טבעות.
  4. קוצצים את שיני השום לחתיכות קטנות שאפשר
  5. לתוך סיר גדול, המתאים לתנור, שופכים את שמן הזית ומחממים דקה
  6. לשמן זורקים את הבצל הקצוץ וחצי מכמות השום ואת קוביות תפוחי האדמה
  7. מטגנים עד שהבצל מתחיל להזהיב, מוציאים חצי מכמות הבצל ומוסיפים לקערת הקוגל שהכנו מקודם.
  8. מוסיפים את טבעות הבצל, הסלרי והעגבניה לסיר, מערבבים את החומרים כ-2 דקות.
  9. מוסיפים את השעועית השרויה והמסוננת, מערבבים חצי דקה בלבד 
  10. מוסיפים מים כדי כסוי 2 ס"מ מעל כל החומרים
  11. מוסיפים את שאר התבלינים, אבקת מרק-בצל, רסק עגבניות, סוכר ולימון עדיין לא.
  12. מוסיפים את הגריסים/חיטה/שיבולת שועל.
  13. מערבבים היטב ומניחים לרתיחה.
  14. לאחר רתיחה להוריד לאש קטנה.
  15. מוסיפים את הסוכר והלימון, לערבב.
  16. להוסיף את החמאה. לערבב עד שתימס.
  17. לבשל כ-20 דקות ולהכין את הקוגל.
  18. בינתיים מחממים תנור לכ-200 מעלות
הקוגל:
  1. מפוררים את פרוסות הלחם לתוך הקערה. מוסיפים את כל החומרים היבשים שנותרו
  2. מוסיפים את הביצה, שמן הזית וקצת מהמים ומתחילים לערבב/ללוש היטב
  3. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים מים בהדרגה.
  4. לדאוג שהבצק יהיה אחיד ולא דביק מדי. מאזנים עם קמח או מים בהתאם לנסיבות
  5. לאחר שנוצר גוש אחיד, מניחים מכוסה בצד עד לסיום תהליך הכנת המרק למעלה.
  • מפנים מקום במרכז הסיר לקוגל (לא קל, אבל כמה שאפשר)
  • מורידים את גוש הקוגל למרכז הסיר.
  • דואגים לכיסוי נוזלים עד כדי בצבוץ כיפת הקוגל מעט למעלה. אם רוצים ביצים להשחמה, מכניסים אותן כעת מסביב לקוגל.
  • אם הכנסנו ביצים, נמשיך לבשל עוד 7 דקות.
מכניסים את הסיר למידוף נמוך בתנור, סוגרים ומנמיכים את החום ל-180 מעלות לשעה.
לאחר שעה מורידים את החום ל-100 מעלות ומתחילים לדמיין את הארוחה לצהריים של היום שאחרי. בלילה ניתן להוריד את החום ל-50 מעלות.
לבדוק מדי פעם אם הקוגל לא מבצבץ כאי צחיח בשפל, כי אז יש להוסיף מים רתוחים עד כי יכוסה בקצת.
הערות
זמן ההכנה המעשי כשלש-רבעי שעה, אך התבשיל מוכן במיטבו לאחר לילה בתנור, או כשלש שעות כשזה "לאכול או למות". מכאן, שהזמן המתאים להכנה הוא ביום ששי בבוקר, אם בונים על ארוחה ביום שבת בצהרים.
המנהג הבלתי כתוב מרשה למכיני התבשיל להתגנב בלילה ולהרביץ 'טעימות'.
אין תגובות עדיין
צ'ולנט ללא בשר By , 2005-03-27T10:11:57+02:00 צ'ולנט ללא בשר צ'ולנט בטעם מקורי, בלי בשר או שומן מהחי. מתברר שאפשר. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - מרכיבים חיוניים במתכון זה: בצל, שום, כמון, שמן זית, קמח, לחם,ביצה הכנה מקדמת: השריית השעועית במים ליום. ... Instructions: בקערה רחבה שמים את הקמח והתבלינים הדרושים לקוגל, מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים היטב. מניחים בצד. קוצצים חצי בצל לחתיכות קטנות את החצי השני של הבצל מפרקי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר