עוגת קרם שניט
נקראת גם "נפוליאון", "Mille Feuille", שכבת קרם וניל בין שתי שכבות בצק עלים פריך.


לקרם:
4 כוסות חלב
1 כוס סוכר
קורט מלח
3/4 כוס קורנפלור (עמילן תירס)
3 חלמונים
1 כף תמצית וניל
50 גר' מרגרינה
2 כפות אבקת סוכר לקישוט
מרדדים את בצק העלים לעובי 1/2 ס"מ וחותכים ל-2 עלים בגודל תבנית אפיה 30X35, מנקבים את הבצק בעזרת מזלג למניעת תפיחה ואופים את העלה הראשון בתבנית בתנור שחומם מראש לחום גבוה עד להשחמה, מוציאים מהתבנית ומניחים את העלה השני, אופים את העלה השני, מצננים את שני העלים וחותכים אחד מהם לריבועים בגודל 5X10 ס"מ.
מחממים 3 כוסות חלב עם הסוכר והמלח בסיר עד להמסת הסוכר, מערבבים בקערה את כוס החלב הנותרת עם הקורנפלור והחלמונים לתערובת אחידה ללא גושים, מוסיפים את תמצית הוניל.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר תוך כדי בחישה וחימום איטי עד שהתערובת מתחילה להסמיך, להזהר שלא לבשל יותר מדי אחרת החלמונים יהפכו לחביתות. מסירים מהאש.
מוסיפים לקרם את המרגרינה ומערבבים עד להמסה. מצננים.
משטחים את עלה האפוי השלם בתחתית התבנית, יוצקים את הקרם על העלה ומיישרים, מניחים את העלה החתוך על הקרם ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי