עוגת קרם שניט
נקראת גם "נפוליאון", "Mille Feuille", שכבת קרם וניל בין שתי שכבות בצק עלים פריך.
לקרם:
4 כוסות חלב
1 כוס סוכר
קורט מלח
3/4 כוס קורנפלור (עמילן תירס)
3 חלמונים
1 כף תמצית וניל
50 גר' מרגרינה
2 כפות אבקת סוכר לקישוט
מרדדים את בצק העלים לעובי 1/2 ס"מ וחותכים ל-2 עלים בגודל תבנית אפיה 30X35, מנקבים את הבצק בעזרת מזלג למניעת תפיחה ואופים את העלה הראשון בתבנית בתנור שחומם מראש לחום גבוה עד להשחמה, מוציאים מהתבנית ומניחים את העלה השני, אופים את העלה השני, מצננים את שני העלים וחותכים אחד מהם לריבועים בגודל 5X10 ס"מ.
מחממים 3 כוסות חלב עם הסוכר והמלח בסיר עד להמסת הסוכר, מערבבים בקערה את כוס החלב הנותרת עם הקורנפלור והחלמונים לתערובת אחידה ללא גושים, מוסיפים את תמצית הוניל.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר תוך כדי בחישה וחימום איטי עד שהתערובת מתחילה להסמיך, להזהר שלא לבשל יותר מדי אחרת החלמונים יהפכו לחביתות. מסירים מהאש.
מוסיפים לקרם את המרגרינה ומערבבים עד להמסה. מצננים.
משטחים את עלה האפוי השלם בתחתית התבנית, יוצקים את הקרם על העלה ומיישרים, מניחים את העלה החתוך על הקרם ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -