חלה מתוקה
חלה מתוקה ועשירה.
* By Yoav Dothan, GFDL, via Wikimedia Commons
1 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[17 מדרגים]
מרכיבים
25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס מים פושרים (28 מעלות)
1 כפית סוכר
60 גר' חמאה או מרגרינה רכה
4 כפות סוכר
2 ביצים
500 גר' קמח לבן מנופה
3/4 כוס חלב חמים (28 מעלות)
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מים פושרים (28 מעלות)
1 כפית סוכר
60 גר' חמאה או מרגרינה רכה
4 כפות סוכר
2 ביצים
500 גר' קמח לבן מנופה
3/4 כוס חלב חמים (28 מעלות)
1/2 כפית מלח
דרך הכנה
- להמיס את השמרים והסוכר ב-1/4 כוס מים ולהתפיח כ-10 דקות.
- לנפות את הקמח לקערה, ליצור גומה ולצקת את תערובת השמרים לגומה, לערבב מעט עם הקמח, להוסיף את החמאה, הסוכר, הביצים והחלב, את המלח רק לאחר שמתחיל להתקבל בצק, לערבב עד קבלת בצק חלק וגמיש, ללוש עוד 5 דקות ידנית או בעזרת המיקסר.
- ליצור מהבצק כדור, לשמן אותו מעט ולהניח בקערה מכוסה במגבת או ניילון צמיד להתפחה עד להכפלת הנפח.
- לאחר התפחת הבצק בפעם הראשונה, יש ללוש את הבצק שנית ולחלק אותו ל-3 או 4 חלקים שווים תלוי בסוג הקליעה.
- לעצב כל חלק לגליל מאורך בקוטר 4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ, ולקלוע צמה מכל החלקים. להדק היטב את הקצוות ולהניח את החלה בתבנית על נייר אפיה. למרוח את החלה בביצה טרופה, ולפזר מעט שומשום או פרג.
- להניח להתפחה עד להכפלת הנפח כ-45 דקות או יותר.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום 190 מעלות כ-30 דקות או עד לקבלת גוון שחום וכשנשמע צליל עמום בהקשה באצבע על החלה.
- להוציא ולצנן על רשת צינון.
הערות
- לא לאפות בטורבו.
- מבצק זה ניתן להכין לחמניות חלה אישיות.
- לחלה פרווה ניתן להחליף את החלב במים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
53
51
ציון 10
49
47
44
ציון 10
43
41
39
38
ציון 10
36
ציון 10
34
29
26
ציון 10
20
15
ציון 10
11
ציון 10
6
5
4
ציון 10
2
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגת בסקוויט עם גבינה [לבנהa] - עוגה קלה להכנה
- פסטה ברוטב גבינות [אבי מ.] - פסטה ב-4 סוגי גבינה.
- נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי [אושרת ל.] - דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי
- לחמניות מטוגנות לפריקסה [אבי מ.] -
- לוקמה [a.a] - מתכון תורכי
- עוגת שוקולד וקרם [אבי מ.] - חלבי
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] -