חלה מתוקה
חלה מתוקה ועשירה.
* By Yoav Dothan, GFDL, via Wikimedia Commons

1 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[17 מדרגים]
מרכיבים
25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס מים פושרים (28 מעלות)
1 כפית סוכר
60 גר' חמאה או מרגרינה רכה
4 כפות סוכר
2 ביצים
500 גר' קמח לבן מנופה
3/4 כוס חלב חמים (28 מעלות)
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מים פושרים (28 מעלות)
1 כפית סוכר
60 גר' חמאה או מרגרינה רכה
4 כפות סוכר
2 ביצים
500 גר' קמח לבן מנופה
3/4 כוס חלב חמים (28 מעלות)
1/2 כפית מלח
דרך הכנה
- להמיס את השמרים והסוכר ב-1/4 כוס מים ולהתפיח כ-10 דקות.
- לנפות את הקמח לקערה, ליצור גומה ולצקת את תערובת השמרים לגומה, לערבב מעט עם הקמח, להוסיף את החמאה, הסוכר, הביצים והחלב, את המלח רק לאחר שמתחיל להתקבל בצק, לערבב עד קבלת בצק חלק וגמיש, ללוש עוד 5 דקות ידנית או בעזרת המיקסר.
- ליצור מהבצק כדור, לשמן אותו מעט ולהניח בקערה מכוסה במגבת או ניילון צמיד להתפחה עד להכפלת הנפח.
- לאחר התפחת הבצק בפעם הראשונה, יש ללוש את הבצק שנית ולחלק אותו ל-3 או 4 חלקים שווים תלוי בסוג הקליעה.
- לעצב כל חלק לגליל מאורך בקוטר 4 ס"מ ובאורך 30 ס"מ, ולקלוע צמה מכל החלקים. להדק היטב את הקצוות ולהניח את החלה בתבנית על נייר אפיה. למרוח את החלה בביצה טרופה, ולפזר מעט שומשום או פרג.
- להניח להתפחה עד להכפלת הנפח כ-45 דקות או יותר.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום 190 מעלות כ-30 דקות או עד לקבלת גוון שחום וכשנשמע צליל עמום בהקשה באצבע על החלה.
- להוציא ולצנן על רשת צינון.
הערות
- לא לאפות בטורבו.
- מבצק זה ניתן להכין לחמניות חלה אישיות.
- לחלה פרווה ניתן להחליף את החלב במים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


53
51
ציון 10
49
47
44
ציון 10
43
41
39
38
ציון 10
36
ציון 10
34
29
26
ציון 10
20
15
ציון 10
11
ציון 10
6
5
4
ציון 10
2
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת קצפת וגרעיני רימונים [ראובן מ.] - באדיבות "טרי בריא" - מוצרים על בסיס גרגירי רימון ופירות טריים
- עוגת גבינה מדהימה [אורן בר] -
- בוטנים קלויים [ראובן מ.] - פיצוחים מעשה בית - טעים יותר מקנוי ומחזיק זמן
- שושני שמרים במילוי קרם פטיסייר ושוקולד צ'יפס [mirich] -
- עוגה לבנה רכה עם הפתעה [תמילושה] - מושלמת ליד תה או קפה
- מאפה פטריות [סוזיה] -
- שטרודל דובדבנים - הונגרי [aliza_325] - טעים חם או קר