לחמניות רכות קלאסיות
לחמניות רכות.

16 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9.9
[21 מדרגים]
מרכיבים
50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
1 קג' קמח לבן
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
100 גר' מרגרינה או חמאה רכה
3 ביצים שלמות
1/2 1 כוסות מים פושרים
לציפוי:
1 ביצה טרופה
מעט מים
מעט שומשום
דרך הכנה
- לערבב את השמרים בקערית עם חצי כוס מים וכפית סוכר ולהניח בצד לתסיסה.
- לשים בקערת המיקסר את הקמח, לפזר את המלח בשוליים. ליצור גומה ולשים בה את שאר החומרים, כולל השמרים שתססו.
- ללוש בקרס לישה תוך הוספת המים בהדרגה, כמה דקות עד לבצק אחיד וגמיש. לפזר מעט קמח על הבצק בקערה, לכסות במגבת לחה או בניילון נצמד ולהתפיח בטמפרטורת החדר כשעתיים או עד שיכפיל את נפחו.
- לאחר התפיחה, להוציא את הבצק למשטח מקומח מעט, ללוש קצת ולחלקו ל-16 יחידות שוות (ללחמניות גדולות), לכדרר כל חלק לכדור קטן ולהניח בצד.
- לעצב כל כדור לגליל וליצור ממנו לחמניה(קשר, גילגול גליל סביב עצמו וסגירה, או כל צורה שאוהבים.
- להניח בתבניות על נייר אפיה, במרחק מה זו מזו. להמשיך עם שאר הלחמניות לפי סדר הכנתן מהראשונה לאחרונה.
- להתפיח את הלחמניות בתבניות, מכוסות במגבת קלה, כשעה או עד שתפחו כפול מהנפח המקורי.
- להבריש בביצה טרופה עם מעט מים, לזרות מעט שומשום מעל.
- לאפות בחום גבוה כרבע שעה או עד להשחמה יפה.
- להוציא ולצנן על רשת.
להקפאה - להכניס לשקיות ניילון מייד לאחר הצינון ולהקפיא.
הערות
- ניתן להוסיף מעט יותר לבצק סוכר לקבלת לחמניות מתוקות יותר.
- ניתן להוסיף גרעינים שונים כמו שומשום, קצח וכו' ו/או תבלינים לבצק או כציפוי מעל.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


68
67
ציון 10
58
57
ציון 10
54
52
51
ציון 10
48
ציון 10
37
36
ציון 9
35
33
30
28
26
ציון 10
24
22
21
18
ציון 10
10
4
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- צלי כתף עגל [אבי מ.] - צלי בקר עסיסי.
- סלט חצילים בטחינה [אבי מ.] -
- סמבוסק במילוי חומוס [אבי מ.] -
- לחמניות רכות קלאסיות [אבי מ.] - לחמניות רכות.
- צלי בשר בקר בבירה [אבי מ.] -
- עוגת טורט שייש [אבי מ.] - עוגה גבוהה
- עוגת תפוחים [אבי מ.] -