פחזניות
פחזניות מתוקות במלית קרם.

20 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים:
9.5
[4 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
1 כוס מים
100 גר' חמאה או מרגרינה
קורט מלח
1/2 כפית סוכר
1/4 1 כוס קמח מנופה
4 ביצים מס' 2
1 כוס מים
100 גר' חמאה או מרגרינה
קורט מלח
1/2 כפית סוכר
1/4 1 כוס קמח מנופה
4 ביצים מס' 2
דרך הכנה
- ממיסים את החמאה במים בסיר בינוני, מוסיפים את המלח והסוכר ומבשלים עד להמסה, לא מרתיחים.
- מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומסירים מהלהבה.
- מערבבים היטב עם כף עץ עד שהתערובת אחידה ומחזירים לאש ומערבים חזק עד שהבצק נראה יבש ואינו נדבק לדפנות הסיר, מסירים מהלהבה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, חשוב לערבב היטב אחרי כל ביצה לפני שמוסיפים את הביצה הבאה, ניתן להעזר במערבל יד לצורך זה. את הביצה האחרונה מוסיפים כשהיא טרופה.
- כדי לבדוק אם הבצק מוכן מעבירים בתוכו אצבע ואם הוא נסגר לאט אחרי השביל שנוצר ולא משאיר סימן הרי הוא מוכן, אם הוא רך מדי מוסיפים עוד מעט קמח, אם הוא קשה מוסיפים עוד מעט ביצה טרופה.
- מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית במעט חמאה או מרגרינה, מזלפים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ מרטיבים כפית במעט מים ומשטחים מעט את הפחזניות.
- אופים כ-25-35 דקות עד שהפחזניות מקבלות גוון זהוב כהה ואין פותחים את דלת התנור עד גמר האפיה, מצננים על רשת.
- לפחזניות עגולות מזלפים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ.
- לאקלייר מזלפים פסים עבים לפי האורך הרצוי.
למילוי:
- שמנת מתוקה מוקצפת
- קרם פאטיסרי בטעמים שונים - וניל, קפה, שוקולד.
- גבינה מוקצפת מתוקה
לציפוי:
- קרמל סוכר
- גלסה רויאל 200) גר' אבקת סוכר+חלבון+כפית מיץ לימון)
- קרם שוקולד לציפוי (להמיס 100 גר' שוקולד 1+רירמ כף חמאה)
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- טרין שוקולד [אבי מ.] -
- סלט חצילים עגבניות [אבי מ.] -
- סלט פסטה צבעוני [אבי מ.] -
- אורז עם פול ירוק [אבי מ.] -
- סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו [שף אמיר מרקוביץ'] - באדיבות "דורות" יצרני מוצרי שום ותיבול
- לחמניות מהירות [אבי מ.] - מומלץ להגיש את הלחמניות סמוך מאד לאפיה.
- לפתן פירות יבשים וטריים [אבי מ.] - ליפתן (קומפוט) פירות יבשים וטריים.