פחזניות
פחזניות מתוקות במלית קרם.
20 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים:
9.5
[4 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
1 כוס מים
100 גר' חמאה או מרגרינה
קורט מלח
1/2 כפית סוכר
1/4 1 כוס קמח מנופה
4 ביצים מס' 2
1 כוס מים
100 גר' חמאה או מרגרינה
קורט מלח
1/2 כפית סוכר
1/4 1 כוס קמח מנופה
4 ביצים מס' 2
דרך הכנה
- ממיסים את החמאה במים בסיר בינוני, מוסיפים את המלח והסוכר ומבשלים עד להמסה, לא מרתיחים.
- מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומסירים מהלהבה.
- מערבבים היטב עם כף עץ עד שהתערובת אחידה ומחזירים לאש ומערבים חזק עד שהבצק נראה יבש ואינו נדבק לדפנות הסיר, מסירים מהלהבה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, חשוב לערבב היטב אחרי כל ביצה לפני שמוסיפים את הביצה הבאה, ניתן להעזר במערבל יד לצורך זה. את הביצה האחרונה מוסיפים כשהיא טרופה.
- כדי לבדוק אם הבצק מוכן מעבירים בתוכו אצבע ואם הוא נסגר לאט אחרי השביל שנוצר ולא משאיר סימן הרי הוא מוכן, אם הוא רך מדי מוסיפים עוד מעט קמח, אם הוא קשה מוסיפים עוד מעט ביצה טרופה.
- מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית במעט חמאה או מרגרינה, מזלפים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ מרטיבים כפית במעט מים ומשטחים מעט את הפחזניות.
- אופים כ-25-35 דקות עד שהפחזניות מקבלות גוון זהוב כהה ואין פותחים את דלת התנור עד גמר האפיה, מצננים על רשת.
- לפחזניות עגולות מזלפים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ.
- לאקלייר מזלפים פסים עבים לפי האורך הרצוי.
למילוי:
- שמנת מתוקה מוקצפת
- קרם פאטיסרי בטעמים שונים - וניל, קפה, שוקולד.
- גבינה מוקצפת מתוקה
לציפוי:
- קרמל סוכר
- גלסה רויאל 200) גר' אבקת סוכר+חלבון+כפית מיץ לימון)
- קרם שוקולד לציפוי (להמיס 100 גר' שוקולד 1+רירמ כף חמאה)
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- רוטב עגבניות [אבי מ.] - רוטב עגבניות בסיסי.
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- קבב טוניסאי אסלי [מירי 1] - קבב לצלייה על האש
- פונדנט שוקולד [אבי מ.] -
- בצק לפיצה [SARIT] - מבצק רך במיוחד