פיצת בשר תורכית
פיצה נהדרת עם בשר טחון מתובל.

16 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» מתאבנים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
1 כף שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
1/4 כוס מים חמימים
1 כף שמן
1 כפית מלח
1/2 קג' קמח לבן רגיל
1 כוס מים פושרים
למלית:
4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים
3 עגבניות גדולות קצוצות
1/2 קג' בשר טחון
2 כפות רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
100 גר' צנוברים קלויים קלות
1/4 כפית פפריקה חריפה(לא הכרחי)
1 כף שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
1/4 כוס מים חמימים
1 כף שמן
1 כפית מלח
1/2 קג' קמח לבן רגיל
1 כוס מים פושרים
למלית:
4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים
3 עגבניות גדולות קצוצות
1/2 קג' בשר טחון
2 כפות רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
100 גר' צנוברים קלויים קלות
1/4 כפית פפריקה חריפה(לא הכרחי)
דרך הכנה
- להמיס את השמרים ב-1/4 כוס מים וכפית סוכר ולהתפיח.
- ליצור גומה בקמח ולהוסיף את השמרים המותפחים, להוסיף את המים ולערבב, להוסיף את השמן ולבסוף את המלח.
- ללוש לבצק. להפוך על משטח מקומח ולהמשיך ללוש כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד חלק וגמיש. אם הבצק דביק יש להוסיף מעט קמח.
- לשמן מעט קערה ולהניח את כדור הבצק בתוכה להפכו מס' פעמים בכדי שיצופה במעט שמן, לכסות את הקערה במגבת לחה מעט, ולהניח להתפחה כשעה או עד לקבלת נפח כפול מהנפח המקורי.
- לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי.
- מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו ומפורר.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות והתבלינים, מבשלים עוד כ-5 דקות, בודקים תיבול ומסירים מהאש.
- מחלקים את הבצק לשניים מרדדים כל חלק על משטח מקומח מעט לעלה עגול בעובי דק ככל האפשר, מניחים כמות של מלית על כל פיצה עד למרחק 2 ס"מ משולי הפיצה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-10 דקות או עד שהשוליים משחימות יפה.
- להגשה, מגישים את הפיצה כמו שהיא או מגלגלים לגלילה וחותכים למנות.
הערות
ניתן להכין מהכמות 4 פיצות קטנות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת