כיסונים ממולאים אפויים
כיסונים אפויים במליות שונות.
20 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
2 ביצים
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס שמן
1/2 2 כוסות קמח(בערך)
1/2 כוס מים חמים
לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים
2 ביצים
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס שמן
1/2 2 כוסות קמח(בערך)
1/2 כוס מים חמים
לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים
דרך הכנה
- בקערה טורפים את הביצים, המים, המלח, אבקת האפיה והשמן, מוסיפים לאט את הקמח תוך כדי ערבוב, לשים לבצק חלק וגמיש שאינו דביק, אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח.
- לשים את הבצק כדקה, מורחים את פני הבצק במעט שמן ומניחים בקערה מכוסה למנוחה של שעה.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה הדק ביותר שניתן לרדד, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, מותחים מעט את העיגולים לאחר החיתוך בשל התכווצות הבצק לקוטר המקורי.
- מניחים 1 כף מלית במרכז כל עיגול וסוגרים את שולי העיגול בכיווץ לכיסון, מהדקים את השוליים המכווצים, מניחים על נייר אפיה בתבנית ומורחים מעל מעט ביצה טרופה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 עד להזהבה יפה, מוציאים ומצננים על רשת.
- הכיסונים טובים להקפאה, רצוי לאפות עד להזהבה קלה מאד ולהמשיך אפיה לאחר הוצאה מהמקפיא.
מלית גבינה:
300 גר' גבינה כחושה
4 כפות שמנת חמוצה
4 כפות עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ
1 ביצה טרופה קלות
מלח ופלפל לפי הטעם
מערבבים את כל החומריןם בקערה, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
מלית בשר:
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
250 גר' בשר טחון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר וממשיכים
לטגן בבחישה עד שהבשר משנה את צבעו, מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים
עד לקבלת תערובת פירורית.
מלית תפוחי אדמה:
2 בצלים בינונייים קצוצים
2 כפות שמן או שומן אווז
500 גר' תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים
מלח ופלפל לפי הטעם
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים למחית תפוחי האדמה בקערה, מערבבים
ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק בשר תימני [שירינקה] -
- עוגת שוקולד וקרם ללא קמח [אבי מ.] - עוגת שוקולד נטו ללא קמח.
- חציל חם בטחינה [אורן בר] - מעדן
- עוגיות כעכ תוניסיות [cohenshoshh] - כעכ
- סופגניות מסורתיות [belakiz] - מאד אוריריות
- לחם עשבי תיבול טריים [אבי מ.] - לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.
- עוגה גבינה מהירה [איילה 10] - גבינה וסירופ מייפל