מעדן חבושים

בישול

קושי: בינוני
» ריבות
מרכיבים
חבושים
מים
4 שקיות תה יסמין(לבחירה)
2 כפות מיץ לימון
סוכר
תבלינים לפי הטעם:וניל, ציפורן, קינמון...
מים
4 שקיות תה יסמין(לבחירה)
2 כפות מיץ לימון
סוכר
תבלינים לפי הטעם:וניל, ציפורן, קינמון...
דרך הכנה
מקלפים את החבושים, מגרדים על פומפיה גסה(או דקה לפי הטעם) עד לליבה, מעבירים לסיר ומכסים במים, מוסיפים את שקיות התה ומיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך חלקי(שקיפות), מוסיפים מים לפי הצורך(כיסוי).
מוציאים את שקיות התה.
מסננים מהמים ושוקלים את הפרי, לא שופכים את המים, מחזירים לסיר עם המים ומוסיפים 800 גר' סוכר לכל 1 קג' פרי, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה, מנמיכים לרתיחה קלה ומבשלים עד לשקיפות וריכוך מלא, התערובת צריכה להיות סמיכה במידה כזאת שאם מעבירים כף עץ עד לתחתית הסיר רואים את התחתית והתערובת חוזרת ומתאחדת שוב לאט(או בודקים עם מדחום סוכר 105-110 מעלות).
יוצקים לצנצנות מעוקרות, מניחים נייר שעווה מעל(אני יוצק שעווה לאחר צינון חלקי), סוגרים את המכסה.
מוציאים את שקיות התה.
מסננים מהמים ושוקלים את הפרי, לא שופכים את המים, מחזירים לסיר עם המים ומוסיפים 800 גר' סוכר לכל 1 קג' פרי, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה, מנמיכים לרתיחה קלה ומבשלים עד לשקיפות וריכוך מלא, התערובת צריכה להיות סמיכה במידה כזאת שאם מעבירים כף עץ עד לתחתית הסיר רואים את התחתית והתערובת חוזרת ומתאחדת שוב לאט(או בודקים עם מדחום סוכר 105-110 מעלות).
יוצקים לצנצנות מעוקרות, מניחים נייר שעווה מעל(אני יוצק שעווה לאחר צינון חלקי), סוגרים את המכסה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- ריבת תאנים [אבי מ.] -
- בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
- חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.