רוגלאך מבצק שמרים-עלים
בצק שמרים כרוך/פלונדר/שמרים עלים, בצק הרוגלאך האוורירי והעשיר ביותר


לבצק:
1 קג' קמח
50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
50 גר' חמאה או מרגרינה רכה*
1/2 כפית מלח
1/4 2 כוסות מים פושרים בערך
לקיפול:
300 גר' חמאה או מרגרינה
*או 1/4 כוס שמן
- להמיס את השמרים ב-1/4 כוס מים פושרים, להניח לתסיסה לכמה דקות.
- לנפות את הקמח וליצור גומה, לצקת את השמרים לגומה להוסיף את המים והסוכר ולערבב,
- להוסיף את החמאה הרכה ולערבב, להוסיף את המלח ולערבב עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- ללוש את הבצק על משטח מקומח 5-כ דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
- להניח בקערה משומנת מעט ולכסות, להניח לתפיחה, עד לנפח גדול פי שניים מהגודל המקורי.
- לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודל המקורי, לרדד על משטח מקומח לפי הוראות הקיפול:
- מעצבים כדור מהבצק, מקמחים מעט את משטח העבודה.
- חורצים X למחצית עומק הבצק עוטפים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
- מרדדים עם מערוך את ארבעת הפינות מהמרכז כלפי חוץ ומניחים את החמאה במרכז.
- מקפלים את השוליים מעל החמאה לצורת מעטפה.
- משטחים מעט בעזרת מערוך ומניחים למנוחה של 5 דקות.
- מרדדים לאורך לקבלת מלבן ארוך.
- מברישים להסרת עודפי הקמח.
- מקפלים שליש לכוון המרכז.
- מקפלים את השליש הנותר מעל השליש המקופל.
- הופכים את הבצק כשכיוון הקיפולים כלפיך.
- מרדדים שוב למלבן ארוך.
- מקפלים שוב שליש על שליש, עוטפים בניילון ומחסנים במקרר ל-20 דקות.
- חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול (12-18) עוד פעמיים.
-
לאחר גמר הקיפולים לעטוף בניילון ולשמור במקרר או להקפיא.
חשוב! טמפרטורת הבצק והחמאה חייבת להיות זהה אחרת החמאה תיזל החוצה, במקרה זה יש להעביר למקרר לצינון למשך 1/2 שעה לפחות.
להשתדל לקמח כמה שפחות את משטח העבודה ולהבריש את עודפי הקמח בין קיפול לקיפול.
מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי 3 מ"מ, חותכים פסים ברוחב 12 ס"מ, חותכים משולשים שרוחב הבסיס הוא 7 ס"מ, מורחים מלית ומגלגלים מכיוון הבסיס לקודקוד, מניחים על החיבור בתבנית אפיה ומורחים בביצה טרופה.
מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ומכניסים לאפיה עד להשחמה יפה, מוציאים ומורחים מייד סירופ סוכר, מצננים על רשת.
סירופ סוכר למריחה לאחר האפיה:
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
ממיסים את הסוכר במים עם מיץ הלימון בסיר קטן על להבה בינונית עד להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה ומערבבים להמסת מוחלטת של הסוכר, מוסיפים את הוניל ומבשלים על להבה נמוכה ללא בחישה עד שהסירופ הופך לצמיגי ודביק מעט (כ-7 דקות).


- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- טארט טאטן אגסים [אבי מ.] - עוגת אגסים בקרמל הפוכה.
- עוגת שוקולד מרציפן [אבי מ.] - עוגת שוקולד נמוכה נהדרת על בסיס מרציפן
- מתאבני גבינה וסלמון מעושן [אבי מ.] - מתאבנים גבינה וסלמון קלי הכנה
- עוגיות טוויל [אבי מ.] - עוגיות ניטוף דקיקות ופריכות, משמשות גם כמרכיב במנות קינוח.
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- גספצו [אבי מ.] - מרק עגבניות קר ספרדי