Pesto
תפריט
א', 03 נוב 2024, 08:04
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רוגלאך מבצק שמרים רגיל

רוגלאך תפוחים ורכים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9637   

רוגלאך מבצק שמרים רגיל
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' שמרים טריים
1/2 כוס מים
1 כפית סוכר
1 קג' קמח מנופה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
80 גר' חמאה רכה
1/2 1 כוסות מים או חלב
1 ביצה גדולה
דרך הכנה

מתסיסים את השמרים ב-1/2 כוס מים וכפית סוכר, מערבבים את הקמח והסוכר בקערת המיקסר ויוצרים גומה בקמח, מוסיפים את השמרים המותססים ומתחילים לערבב.

לאחר מספר סיבובים מוסיפים את שאר המים וממשיכים לערבב, מוסיפים את החמאה הרכה הביצה והמלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך וחלק, אם הבצק קשה מדי מוסיפים מעט מים, הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.

מוציאים ללישה של 5 דקות על משטח(או ממשיכים ללוש בעזרת המיקסר) מקומח, יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה משומנת עד להכפלת הנפח מכוסה במגבת.

מחזירים את הבצק לגודלו המקורי, יוצרים כדורים בקוטר 7 ס"מ ומניחים למנוחה של 10 דקות מגבת, מרדדים כל כדור לעיגול דק ומורחים במלית הרצויה, חותכים בעזרת חותכן את עיגול ל- 8 גזרות, מגלגלים כל גזרה מהצד הרחב כלפי המרכז לכרוכית קטנה, מניחים בתבנית על נייר אפיה כשקצה הכרוכית למטה.

מורחים בביצה טרופה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה עד להשחמה, מוציאים ומורחים מעל סירופ סוכר.

סירופ סוכר למריחה לאחר האפיה:
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
ממיסים את הסוכר במים עם מיץ הלימון בסיר קטן על להבה בינונית עד להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה ומערבבים להמסת מוחלטת של הסוכר, מוסיפים את הוניל ומבשלים על להבה נמוכה ללא בחישה עד שהסירופ הופך לצמיגי ודביק מעט(כ-5 דקות).

הערות
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
פעם היתה לך כתבה שמסבירה על קיפולי החמאה בבצק שמרים. איפה היא?
3
ציון 10
הכנתי - יצא מעולה!
שוב תודה לך אבי - מנורית
2
תודה על המתכון ,הצליח על הפעם הראשונה לא מסובך כלל שוב תודה
1
אחלה מתכון
רוגלאך מבצק שמרים רגיל By , 2005-03-28T21:18:31+02:00 רוגלאך מבצק שמרים רגיל רוגלאך תפוחים ורכים. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: Tags: none Ingredients: - 2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' שמרים טריים1/2 כוס מים1 כפית סוכר1 קג' קמח מנופה1/4 כפית מלח1/2 כוס סוכר80 גר' חמאה רכה1/2 1 כוסות מים או חלב1 ביצה גדולה ... Instructions: מתסיסים את השמרים ב-1/2 כוס מים וכפית סוכר, מערבבים את הקמח והסוכר בקערת המיקסר ויוצרים גומה בקמח, מוסיפים את השמרים המותססים ומתחילים לערבב.לאחר מספר סיבובים מוסיפים את שאר המים וממשיכ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר