Pesto
תפריט
א', 26 ינו 2025, 04:42
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פורל בלימון ושמיר

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8000   

פורל בלימון ושמיר
8 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים

2 דגי פורל
2 כוסות מים
2 גזרים בינוניים פרוסים
2 בצלים בינוניים חצויים
מלח ופלפל
מיץ מ- 2 לימונים
6 גבעולי שמיר קצוץ דק

דרך הכנה

מסירים מהדגים את הראשים, חותכים כל דג ל-4 פרוסות, מכניסים לסיר שטוח את הגזר והבצל מעט פלפל ומלח לפי הטעם, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

מבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה, מוסיפים את פרוסות הדגים ומבשלים עוד 15 דקות.
מוציאים את הדגים לכלי הגשה, מסננים את נוזלי הבישול לקערה ומוסיפים את מיץ הלימון והשמיר הקצוץ ומערביים.

יוצקים את הנוזלים על הדגים ומאחסנים במקרר.

מגישים קר עם הרוטב שנקרש מעט.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
קניתי דג בקלה, הדג מתאים למתכון הזה? האם יש מתכון אחר המתאים?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוודאי, אותו זמן בישול או עד שהעצם נפרדת מהבשר.
1
ברנדי (במטבח)
האם המתכון מתאים גם לדג בורי? כמה זמן אצטרך לבשלו?
פורל בלימון ושמיר By , 2005-03-29T00:26:32+02:00 פורל בלימון ושמיר Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 2 דגי פורל2 כוסות מים2 גזרים בינוניים פרוסים2 בצלים בינוניים חצוייםמלח ופלפלמיץ מ- 2 לימונים6 גבעולי שמיר קצוץ דק... Instructions: מסירים מהדגים את הראשים, חותכים כל דג ל-4 פרוסות, מכניסים לסיר שטוח את הגזר והבצל מעט פלפל ומלח לפי הטעם, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.מבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה, מוסיפים את פרוסות הד...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע