פורל בלימון ושמיר
8 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
2 דגי פורל
2 כוסות מים
2 גזרים בינוניים פרוסים
2 בצלים בינוניים חצויים
מלח ופלפל
מיץ מ- 2 לימונים
6 גבעולי שמיר קצוץ דק
דרך הכנה
מסירים מהדגים את הראשים, חותכים כל דג ל-4 פרוסות, מכניסים לסיר שטוח את הגזר והבצל מעט פלפל ומלח לפי הטעם, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה, מוסיפים את פרוסות הדגים ומבשלים עוד 15 דקות.
מוציאים את הדגים לכלי הגשה, מסננים את נוזלי הבישול לקערה ומוסיפים את מיץ הלימון והשמיר הקצוץ ומערביים.
יוצקים את הנוזלים על הדגים ומאחסנים במקרר.
מגישים קר עם הרוטב שנקרש מעט.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -