כרוב כבוש
שימור והחמצה
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» מוחמצים
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לצנצנת בתכולה של 3 ליטר מים:
1 כרוב בינוני
צרור שמיר כהה
3 ליטר מים
3 כפות מלח גס
1 כרוב בינוני
צרור שמיר כהה
3 ליטר מים
3 כפות מלח גס
דרך הכנה
- חותכים את הכרוב לרבעים או שמיניות, מניחים בתחתית הצנצנת חלק מצרור השמיר, מניחים מעליהם חלק מהכרוב ועליו מניחים שוב כרוב וכך הלאה עד למילוי הצנצנת.
- מרתיחים את המים בתוספת המלח עד להמסת המלח, מצננים לחלוטין.
- יוצקים לתוך הצנצנת במצקת עד ל-1 ס"מ מתחת לפתח הצנצנת, מכסים בצלחת ומניחים לנוזלים להספג במשך כשעה.
- מוסיפים עוד מי מלח לפי הצורך וסוגרים את הצנצנת הרמטית.
- הכרוב מוכן כעבור 10 ימים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- כדורי בשר ברוטב [אבי מ.] -
- ג'חנון [לינואל] - מאפה תמני לשבת בבוקר
- רוטב דבש חרדל לסלט [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד חלומית [ויטה] - קלי קלות
- מרק בצל [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח
- עוגיות שוקולד סדוקות [אבי מ.] - עוגיות שוקולד רכות במעטה אבקת סוכר סדוק.