עגבניות מיובשות

שימור והחמצה

קושי: בינוני
» מוחמצים
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 קג' עגבניות אדומות גדולות עדיף מזן תמר
- 2 כפות מלח
- 1 כף סוכר
דרך הכנה
- חוצים את העגבניות ומניחים אותן על רשת, הצד החתוך כלפי מעלה, את הרשת מניחים על תבנית מרופדת ברדיד אלומיניום.
- מערבבים את המלח והסוכר ומפזרים על העגבניות, מחממים את התנור לחום הנמוך ביותר ומכניסים למשך 12 שעות כשדלת התנור פתוחה מעט לאפשר יציאת אדים.
- העגבניות מתיבשות אך עדיין שומרות על גמישותן.
- מאחסנים בצנצנת ומכסים בשמן זית.
- ניתן להוסיף לצנצנת 1 כף בזיליקום או 2 שיני שום פרוסות או 2 פלפלונים חריפים או את הכל יחד.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
- עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
- פנקייקס (חביתיות) [אבי מ.] -
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוף אפוי עם תפו"א ובצל בטעם מתקתק [סביון] -