Pesto
תפריט
ש', 27 פבר 2021, 14:06
110466 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לפת מוחמצת

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6751   

לפת מוחמצת
שימור והחמצה
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» מוחמצים
 
מרכיבים
1/2 2 קג' לפת פרוסה לפרוסות של 1 ס"מ
150 גר' סלק פרוס לפרוסות של 1 ס"מ
מלח
3 כפות חומץ רגיל
דרך הכנה
  1. מסדרים את הלפת והסלק בצנצנת וממלאים מים מעט פחות מגובה הצנצנת.
  2. מרוקנים את המים לכלי מדידה ומוסיפים למים 2 כפות מלח לכל 1/2 ליטר מים, בוחשים להמסת המלח ומוסיפים את החומץ.
  3. יוצקים את הנוזלים חזרה לצנצנת, סוגרים ומניחים להחמצה של שבועיים.
  4. מידי פעם יש לשחרר את הגזים הנוצרים בזמן התסיסה.
הערות
כדאי לסגור את המכסה היטב ולהחזיר חצי סיבוב אחורה לאפשר יציאת גזים בזמן ההחמצה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ראובן מ. (עורך)
מקלפים אותה. תהליך ההחמצה נעשה בחוץ. לאחר מכן אפשר לשמור בקירור.
1
האם יש צורך לקלף את הלפת? האם יש צורך להחזיק במקרר, או מחוצה לו בזמן ההחמצה?
לפת מוחמצת By , 2005-03-29T05:37:39+02:00 לפת מוחמצת Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: Tags: none Ingredients: - 1/2 2 קג' לפת פרוסה לפרוסות של 1 ס"מ150 גר' סלק פרוס לפרוסות של 1 ס"ממלח3 כפות חומץ רגיל ... Instructions: מסדרים את הלפת והסלק בצנצנת וממלאים מים מעט פחות מגובה הצנצנת. מרוקנים את המים לכלי מדידה ומוסיפים למים 2 כפות מלח לכל 1/2 ליטר מים, בוחשים להמסת המלח ומוסיפים את החומץ. יוצקים א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר