Pesto
תפריט
ש', 27 פבר 2021, 14:04
110466 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

זיתים ירוקים כבושים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6035   

זיתים ירוקים כבושים
שימור והחמצה
יום לפחות
קושי: בינוני
» מוחמצים
 
מרכיבים
1/2 2-2 קג' זיתים ירוקים טריים ודפוקים
2 לימונים בגודל בינוני חתוכים לשמיניות עם הקליפה
3 פלפלים חריפים טריים ללא עוקץ
10 שיני שום קלופות
מלח גס (לא מלח שולחני) לפי כמות המים
דרך הכנה

משרים את הזיתים למשך 7 ימים במים ולהחליף את המים בכל יום.

חותכים את הפלפלים לרוחבם לחתיכות ברוחב 2 ס"מ.

מכניסים את הזיתים לצנצנת בשכבות כאשר בין כל שכבה מפזרים לימונים, שום ופלפל חריף.

ממלאים את הצנצנת במים, ושופכים את המים לקערה בכדי למדוד את כמות הנוזלים, מוסיפים 1 כפית גדושה מלח גס לכל כוס מים, מערבבים עד להמסה ומחזירים לצנצנת עד כדי כיסוי הזיתים, עם מעט שמן למעלה מניחים לכבישה עם כסוי עד שמוכן לפי הטעם הרצוי.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
רגבקוק (מקצוענ/ית)
אני משתמש במתכון של סבא שלי שעובר במשפחה מעל 100 שנה. שמים ביצה במים ושופכים מלח עד שהביצה צפה ואז המידה...»»
1
רציתי לדעת איך כובשים זיתים שחורים?
זיתים ירוקים כבושים By , 2005-03-26T06:49:43+02:00 זיתים ירוקים כבושים Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: Tags: none Ingredients: - 1/2 2-2 קג' זיתים ירוקים טריים ודפוקים2 לימונים בגודל בינוני חתוכים לשמיניות עם הקליפה3 פלפלים חריפים טריים ללא עוקץ10 שיני שום קלופותמלח גס (לא מלח שולחני) לפי כמות המים ... Instructions: משרים את הזיתים למשך 7 ימים במים ולהחליף את המים בכל יום.חותכים את הפלפלים לרוחבם לחתיכות ברוחב 2 ס"מ.מכניסים את הזיתים לצנצנת בשכבות כאשר בין כל שכבה מפזרים לימונים, שום ופלפל חריף...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר