Pesto
תפריט
א', 26 ינו 2025, 05:04
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מלפפונים כבושים במלח

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7465   

מלפפונים כבושים במלח
שימור והחמצה
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» מוחמצים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1 קג' מלפפונים קטנים ומוצקים
8 שיני שום קלופות
מספר גבעולי שמיר
4 פלפלים חריפים אדומים יבשים
מלח גס (לא מלח שולחני)
דרך הכנה

שוטפים היטב את המלפפונים ודוחסים אותם לצנצנת בצפיפות, מפזרים ביניהם את השום השמיר והפלפל החריף.

יוצקים מים כדי מילוי הצנצנת ומרוקנים אותם לכלי מדידה.

ממיסים 1 כפית שטוחה מלח לכל כוס מים ומוסיפים לצנצנת, מכסים במספר עלי גפן או גבעולי שמיר וסוגרים את מכסה הצנצנת לא לאטימה מוחלטת בכדי לאפשר יציאת גזים בזמן תסיסת המלפפונים.

להניח במקום מואר למספר ימים. המלפפונים מוכנים לאכילה לפי הטעם, להוסיף כאשר המלפפונים מוכנים 3 כפות מיץ לימון מעל לסגור את המכסה ולאחסן במקרר.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ציון 10
הכנתי את המלפפונים החמוצים - עכשיו העונה של מלפפון אדמה , הכנתי בלי הפלפל החריף יצאו מעולה טעימים מאוד .
3
אני מוסיפה מעט חומץ {2 כפיות בערך לא יותר כי אז זה מלפפונים בחומץ} וזה משנה את הטעם חבל על הזמן {במקום לימון}
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אם הכוונה ששיני השום הפכו ירוקות זה אינו עובש, סוגים מסוימים הופכים ירוקים בהחמצה, מעבר לזה לא יתכן עובש דווקא בשיני שום.
1
אבי שלום
הכנתי לפי ההוראות...ולאחר יומיים הופיע עובש על שיני השום :-( במה טעיתי?

תודה אפרת
מלפפונים כבושים במלח By , 2005-03-28T05:37:56+02:00 מלפפונים כבושים במלח Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: Tags: none Ingredients: - 1 קג' מלפפונים קטנים ומוצקים8 שיני שום קלופותמספר גבעולי שמיר4 פלפלים חריפים אדומים יבשיםמלח גס (לא מלח שולחני) ... Instructions: שוטפים היטב את המלפפונים ודוחסים אותם לצנצנת בצפיפות, מפזרים ביניהם את השום השמיר והפלפל החריף.יוצקים מים כדי מילוי הצנצנת ומרוקנים אותם לכלי מדידה.ממיסים 1 כפית שטוחה מלח לכל כוס מ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר