מלפפונים כבושים במלח
שימור והחמצה
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» מוחמצים
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
1 קג' מלפפונים קטנים ומוצקים
8 שיני שום קלופות
מספר גבעולי שמיר
4 פלפלים חריפים אדומים יבשים
מלח גס (לא מלח שולחני)
8 שיני שום קלופות
מספר גבעולי שמיר
4 פלפלים חריפים אדומים יבשים
מלח גס (לא מלח שולחני)
דרך הכנה
שוטפים היטב את המלפפונים ודוחסים אותם לצנצנת בצפיפות, מפזרים ביניהם את השום השמיר והפלפל החריף.
יוצקים מים כדי מילוי הצנצנת ומרוקנים אותם לכלי מדידה.
ממיסים 1 כפית שטוחה מלח לכל כוס מים ומוסיפים לצנצנת, מכסים במספר עלי גפן או גבעולי שמיר וסוגרים את מכסה הצנצנת לא לאטימה מוחלטת בכדי לאפשר יציאת גזים בזמן תסיסת המלפפונים.
להניח במקום מואר למספר ימים. המלפפונים מוכנים לאכילה לפי הטעם, להוסיף כאשר המלפפונים מוכנים 3 כפות מיץ לימון מעל לסגור את המכסה ולאחסן במקרר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- אורז לבן בסיסי וגיוונים [אבי מ.] - מתכון בסיסי עם גיוונים.
- בטטות וירקות אפויים [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי [שף אמיר מרקוביץ'] - ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.
- בורקס בשר [מירי 1] - בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל
- אורז עם עגבניות וזיתים [אבי מ.] -