ריבת חלב

בישול

קושי: בינוני
» ריבות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
שיטה 1:
2 ליטר חלב 3%
1/2 קג' סוכר
1/4 כפית סודה לשתיה
שיטה 2:
1 קופסה (400 גר') חלב ממותק מרוכז
2 ליטר חלב 3%
1/2 קג' סוכר
1/4 כפית סודה לשתיה
שיטה 2:
1 קופסה (400 גר') חלב ממותק מרוכז
דרך הכנה
- מרתיחים בסיר את כל החומרים ומערבבים עד להמסת הסוכר, ממשיכים בבישול על להבה בינונית כאשר התערובת נמצאת ברתיחה קלה כמה שעות או יותר עד להסמכתה, ההכנה
- אין מכסים את הסיר בזמן הבישול, מערבבים מדי פעם או מניחים מספר גולות זכוכית אשר צפות ועולות באם הרתיחה נעשית בחום הנכון ומערבבות את התערובת.
- בגמר הבישול ורק בגמר הבישול ניתן להוסיף 1 כף תמצית וניל ולערבב.
- מאחסנים בכלים סגורים במקרר לאחר צינון, הריבה נשמרת במקרר כחודשיים.
- שיטה 2 - מסירים את המכסה מקופסת החלב הממותק.
- מניחים בסיר עם מים עד לגובה של 2 ס"מ משפת הקופסה.
- מביאים את המים לרתיחה, מורידים לרתיחה קלה ומבשלים כשעתיים או עד לסמיכות וגוון כהה, לשים לב - החלב יסמיך יותר בצינון.
- מעבירים לכלי סגור ומצננים ושומרים במקרר.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- נגיסי עוף ברוטב שום [אבי מ.] - נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -