Pesto
תפריט
ו', 18 אפר 2025, 13:12
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ריבת חבושים

   
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 16643   

ריבת חבושים
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» ריבות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 8
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
1 קג' חבושים לאחר קילוף וגילעון*
1 ליטר מים
1/2 1 כוסות סוכר
דרך הכנה
חותכים את החבושים לקוביות קטנות או מגרדים על פומפיה גסה, מעבירים לסיר גדול ומוסיפים את המים, מבשלים את החבושים עד לריכוכם, מועכים מעט בעזרת מועך מחית, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל עד ברתיחה קלה שהריבה מוכנה בבחישה מדי פעם לפעם. מניחים לריבה להתקרר כ-10 דקות בסיר לאחר ההפסקת הבישול.

יוצקים לצנצנות חסינות חום מעוקרות, מניחים נייר שעווה בגודל תואם על הריבה וסוגרים עם מכסה, הופכים את הצנצנות על המכסה עד לצינון למניעת כניסת אויר. *החבוש הוא פרי קשה לקילוף ולחיתוך אלא אם מרככים אותו מעט, ניתן לנקות את החבושים היטב במים, להניח בסיר ולצקת עליהם מים ולהביא לרתיחה, לבשל ברתיחה עד שקליפת החבושים נסדקת, להוציא לצנן מעט ולקלף ולאחר מכן לחצות ולסלק את הגרעינים והחלק הקשה שסביבם, כדאי להשתמש במי הבישול לבישול הריבה לאחר סינון.

ניתן לחתוך לקוביות גדולות ולהכין באותה דרך קונפיטורה.

הריבה מוכנה כאשר מוציאים כמות של כף ומניחים על צלחת, ממתינים מעט לצינון ומעבירים אצבע במרכז הריבה ליצירת מעין "שביל", אם הריבה אינה חוזרת ומתאחדת הרי היא מוכנה. למי שיש מדחום סוכר מבשלים עד לטמפ' של 105 מעלות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
ראובן מ. (עורך)
הסוכר כבר שומר על הפרי. בריכוז של מעל 35% סוכר (כולל זה של הפרי עצמו) החיידקים לא יכולים להתקיים (ויש...»»
9
ברצוני להוסיף חומר משמר על מנת לשמר את הקונפיטורה מחוץ למקרר. כמה יש להוסיף לקילו חבושים ובאיזה שלב של הבישול?
8
ראובן מ. (עורך)
את רואה שאנשים כאן ניסו והצליחו, אז מה הבעיה? נדרש הרבה סוכר לריבה.
7
אבי
אודה לך עבור תשובתך - האם כמות הסוכר נכונה?
6
ינשופית (מקצוענ/ית)
ציון 8
ניסיתי, והריבה יצאה טעימה. אפשר להוסיף מעט מיץ לימון. סבתי נהגה לתבל הריבה בעלי ביגוניה רפואית. ממליצה!
5
אבי שלום
האם כמות הסוכר נכונה?
כוס וחצי?
4
ציון 8
ניסיתי והמתכון מוצלח
3
אני מבקשת לדעת איך אפשר לשמור לאורך זמן את הריבות אמרו לי עם כוהל מישהו יודע
איך וכמויות
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לבשל את החבושים שלמים במים כחצי שעה.
1
מישהו יודע מהי הדרך הקלה ביותר לקילוף החבושים?
ריבת חבושים By , 2005-03-25T15:05:01+02:00 ריבת חבושים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 1 קג' חבושים לאחר קילוף וגילעון* 1 ליטר מים 1/2 1 כוסות סוכר... Instructions: חותכים את החבושים לקוביות קטנות או מגרדים על פומפיה גסה, מעבירים לסיר גדול ומוסיפים את המים, מבשלים את החבושים עד לריכוכם, מועכים מעט בעזרת מועך מחית, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסת הסוכר, ממשיכים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר