ריבת חבושים

בישול

קושי: מתקדם
» ריבות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
8
[2 מדרגים]
מרכיבים
1 קג' חבושים לאחר קילוף וגילעון*
1 ליטר מים
1/2 1 כוסות סוכר
1 ליטר מים
1/2 1 כוסות סוכר
דרך הכנה
חותכים את החבושים לקוביות קטנות או מגרדים על פומפיה גסה, מעבירים לסיר גדול ומוסיפים את המים, מבשלים את החבושים עד לריכוכם, מועכים מעט בעזרת מועך מחית, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל עד ברתיחה קלה שהריבה מוכנה בבחישה מדי פעם לפעם. מניחים לריבה להתקרר כ-10 דקות בסיר לאחר ההפסקת הבישול.
יוצקים לצנצנות חסינות חום מעוקרות, מניחים נייר שעווה בגודל תואם על הריבה וסוגרים עם מכסה, הופכים את הצנצנות על המכסה עד לצינון למניעת כניסת אויר. *החבוש הוא פרי קשה לקילוף ולחיתוך אלא אם מרככים אותו מעט, ניתן לנקות את החבושים היטב במים, להניח בסיר ולצקת עליהם מים ולהביא לרתיחה, לבשל ברתיחה עד שקליפת החבושים נסדקת, להוציא לצנן מעט ולקלף ולאחר מכן לחצות ולסלק את הגרעינים והחלק הקשה שסביבם, כדאי להשתמש במי הבישול לבישול הריבה לאחר סינון.
ניתן לחתוך לקוביות גדולות ולהכין באותה דרך קונפיטורה.
הריבה מוכנה כאשר מוציאים כמות של כף ומניחים על צלחת, ממתינים מעט לצינון ומעבירים אצבע במרכז הריבה ליצירת מעין "שביל", אם הריבה אינה חוזרת ומתאחדת הרי היא מוכנה. למי שיש מדחום סוכר מבשלים עד לטמפ' של 105 מעלות.
יוצקים לצנצנות חסינות חום מעוקרות, מניחים נייר שעווה בגודל תואם על הריבה וסוגרים עם מכסה, הופכים את הצנצנות על המכסה עד לצינון למניעת כניסת אויר. *החבוש הוא פרי קשה לקילוף ולחיתוך אלא אם מרככים אותו מעט, ניתן לנקות את החבושים היטב במים, להניח בסיר ולצקת עליהם מים ולהביא לרתיחה, לבשל ברתיחה עד שקליפת החבושים נסדקת, להוציא לצנן מעט ולקלף ולאחר מכן לחצות ולסלק את הגרעינים והחלק הקשה שסביבם, כדאי להשתמש במי הבישול לבישול הריבה לאחר סינון.
ניתן לחתוך לקוביות גדולות ולהכין באותה דרך קונפיטורה.
הריבה מוכנה כאשר מוציאים כמות של כף ומניחים על צלחת, ממתינים מעט לצינון ומעבירים אצבע במרכז הריבה ליצירת מעין "שביל", אם הריבה אינה חוזרת ומתאחדת הרי היא מוכנה. למי שיש מדחום סוכר מבשלים עד לטמפ' של 105 מעלות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
- עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
- פנקייקס (חביתיות) [אבי מ.] -
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוף אפוי עם תפו"א ובצל בטעם מתקתק [סביון] -