Pesto
תפריט
ש', 23 נוב 2019, 00:49
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מעדן תפוזונים

מעדן תפוזונים (קומקווט).    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11415   

מעדן תפוזונים
1 מנות
בישול
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» ריבות» או ארוחה קלה
 
מרכיבים
1 קג' תפוזונים
1 קג' סוכר
1 כף מיץ לימון טבעי
דרך הכנה
  1. שוטפים את התפוזונים ומסננים. מסירים את הגבעולים הירוקים ומבצעים חתך אמצעי לאורך התפוזון עד לאמצעיתו.
  2. באם הסוג מכיל גרעינים מסירים אותם בלחיצה קלה.
  3. מניחים בסיר בעל תחתית עבה ומערבבים עם הסוכר ומיץ הלימון.
  4. מחממים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף הנוצר על הנוזל וממשיכים בבישול על להבה בינונית תוך כדי עירבוב עד להמסת הסוכר.
  5. ממשיכים בבישול ללא עירבוב עד להגעה לרמת קרישה - לבדיקת רמת קרישה ניתן להשתמש באחת מהדרכים הבאות:

    1. בעזרת מד חום סוכר - בהגיע התערובת לחום של 105°.
    2. יוצקים מעט מהתערובת על צלוחית קטנה ומניחים לצינון מעט, יוצרים "שביל" בריבה ע"י משיכת אצבע, באם קרום הריבה מקבל קמטים היא מוכנה.
    3. בעזרת כף מרימים מעט מן הריבה ומסובבים את הכף, הריבה צריכה ליפול מהכף בחתיכות שלמות, לא בטיפות.
    יוצקים את הריבה לצנצנות מעוקרות ומכסים בנייר שעווה וסוגרים עם מכסה היטב.
    לעיקור צנצנות להכנת ריבות יש להשתמש רק בסוג מיוחד העמיד בחום גבוה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
15
רגבקוק (מקצוענ/ית)
אני חותך את התפוזונים לפלחים לרוחבם- פלחים עגולים, ומבשל בכוס סוכר לכל 3 כוסות פרי+כפית מיץ לימון טרי....»»
13
ראובן מ. (עורך)
קליפת הדרים בעלת טעם מריר. יש שאוהבים ויש שלא, כך שהצלחת הקינוח מותנית.
12
האם אפשר להכין מהריבה הזו קינוח כלשהו כי בכ"ז יוצא מריר.
11
יש להרתיח קודם את הפרי עם מים לסנן ולחזור על הפעולה שנית.ורק אז לחתוך את הפרי להוציא גרעינים.אני משתמשת...»»
10
אני חוצה את הפרי לאורכו , מוציא גרעינים-כמה שאפשר- מבשל במים 2 פעמים להוצאת המרירות . שופך את המים למעט...»»
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בישלת יתר על המידה, הקליפה התקרמלה, בנוסף מכיוון שלא חצית או ביצעת חתך הסוכר קרמל את הקליפה לפני שתמיסת...»»
7
אני ממליץ להכניס לסיר את התפוזונים + מים ולהביא לרתיחה מהירה, הנ"ל לצורך הוצאת המרירות.
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
זה נכון ובכל ריבה, הגרעינים מכילים פקטין שעוזר להקרשה.
5
שמעתי שכשעושים ריבה של אתרוגים חשוב להשים את הגרעינים לקבל מרקם ג'ל - פקטין האם זה נכון?
4
ליאת ברזלי - אני מוסיפה מי ורדים יוצא ניפלא.
3
אני חתכתי את התפוזונים לפלחים דקים והוספתי צ'ילי - יצא מתוק חריף ומעניין - זכה לשבחים רבים.
1
אני מקבל מחברים בגרמניה אבקה לקרישה מהירה. יש שלושה סוגים 1)קלסי להכנת ריבות ביחס של 1ק"ג פריל1 ק"ג סוכר...»»
מעדן תפוזונים By , 2005-03-27T09:54:45+02:00 מעדן תפוזונים מעדן תפוזונים (קומקווט). Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 1 Tags: none Ingredients: - 1 קג' תפוזונים 1 קג' סוכר 1 כף מיץ לימון טבעי... Instructions: שוטפים את התפוזונים ומסננים. מסירים את הגבעולים הירוקים ומבצעים חתך אמצעי לאורך התפוזון עד לאמצעיתו. באם הסוג מכיל גרעינים מסירים אותם בלחיצה קלה. מניחים בסיר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר