מעדן תפוזונים
מעדן תפוזונים (קומקווט).

1 מנות
בישול

קושי: בינוני
» ריבות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1 קג' תפוזונים
1 קג' סוכר
1 כף מיץ לימון טבעי
1 קג' סוכר
1 כף מיץ לימון טבעי
דרך הכנה
- שוטפים את התפוזונים ומסננים. מסירים את הגבעולים הירוקים ומבצעים חתך אמצעי לאורך התפוזון עד לאמצעיתו.
- באם הסוג מכיל גרעינים מסירים אותם בלחיצה קלה.
- מניחים בסיר בעל תחתית עבה ומערבבים עם הסוכר ומיץ הלימון.
- מחממים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף הנוצר על הנוזל וממשיכים בבישול על להבה בינונית תוך כדי עירבוב עד להמסת הסוכר.
- ממשיכים בבישול ללא עירבוב עד להגעה לרמת קרישה - לבדיקת רמת קרישה ניתן להשתמש באחת מהדרכים הבאות:
1. בעזרת מד חום סוכר - בהגיע התערובת לחום של 105°.
2. יוצקים מעט מהתערובת על צלוחית קטנה ומניחים לצינון מעט, יוצרים "שביל" בריבה ע"י משיכת אצבע, באם קרום הריבה מקבל קמטים היא מוכנה.
3. בעזרת כף מרימים מעט מן הריבה ומסובבים את הכף, הריבה צריכה ליפול מהכף בחתיכות שלמות, לא בטיפות.
יוצקים את הריבה לצנצנות מעוקרות ומכסים בנייר שעווה וסוגרים עם מכסה היטב.
לעיקור צנצנות להכנת ריבות יש להשתמש רק בסוג מיוחד העמיד בחום גבוה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רולדת שוקולד וקצפת [אבי מ.] - רולדת קקאו הפשוטה והטובה, במלית קצפת, קצפת עם פירות או כל קרם אחר.
- חלה מתוקה [אבי מ.] - חלה מתוקה ועשירה.
- צימס [אבי מ.] - סלט גזר מתקתק לראש השנה ופסח אבל לא רק.
- עוגיות שוקולד סדוקות [אבי מ.] - עוגיות שוקולד רכות במעטה אבקת סוכר סדוק.
- בלינצ'ס פטריות [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח
- לזניה גבינות [אבי מ.] -