Pesto
תפריט
ג', 10 דצמ 2024, 08:28
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בבקה קינמון

עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 22800   

בבקה קינמון
12 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 9
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

לעוגה:
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס מים חמימים
1/2 כפית סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאד
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כפית תמצית שקדים
1/4 כוס חלב חמים
3 ביצים
4 כוסות קמח


למלית קינמון:

80 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1 כוס סוכר חום דחוס
2 כפות סירופ מייפל
2 כפיות קינמון טחון

למלית קקאו:
100 גר' חמאה רכה
4 כפות קקאו
1/2 1 כוסות סוכר

דרך הכנה
  1. ממיסים את הסוכר ב-1/4 כוס המים ומוסיפים את השמרים, מערבבים להמסה ומניחים לתסיסה של 5 דקות.
  2. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והסוכר, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים התוססים, מכסים בקמח מהשוליים ומוסיפים את שאר החומרים פרט לחמאה, מערבבים בקרס לישה עד לקבלת בצק אחיד וחלק כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את החמאה במנות תוך כדי פעולת הערבוב עד להבלעת כל הכמות בבצק, הבצק דביק מעט.
  4. מניחים את הבצק בתבנית משומנת מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, (רצוי במקרר ל-6 שעות לפחות).
  5. מעבירים למשטח מקומח מעט ומרדדים למלבן באורך היקף תבנית בבקה(גוגלהוף)גדולה או כל תבנית חלולה גדולה וברוחב 30 ס"מ.
  6. מערבבים את חומרי המלית ומורחים על הבצק, מגלגלים את הבצק לרולדה ומניחים בתבנית משומנת הייטב לתפיחה נוספת מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להשחמה יפה של פני העוגה או עד שנשמע צליל חלול כאשר מקישים עליה באצבע.
  8. מוציאים ומצננים מעט על רשת צינון, הופכים על צלחת הגשה וזורים מעט אבקת סוכר מעל לאחר צינון מלא.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
19
ציון 8
הכנתי את העוגה במילוי קינמון, העוגה נחמדה מאוד, טעם הקינמון לא הורגש הרבה.
18
ראובן מ. (עורך)
למה כל כך הרבה סימני שאלה? זה לא טוקבקים של ynet כאן.
המלית קקאו הכי נפוצה, גם הקינמון טעימה. לשיקולך.
17
איזה מלית מומלצת?????????????????
16
ראובן מ. (עורך)
אחת מהן
15
לא הבנתי לגבי המילויים. האם אני אמורה להוסיף את שתי המיליות לעוגה או רק אחד מהן?
14
תודה
13
ראובן מ. (עורך)
הוספתי את מלית הקקאו
12
כמה קקאו צריך להוסיף?
11
ראובן מ. (עורך)
התפחה שניה לא במקרר. הקירור משמש להאטת התפיחה.
הקקאו נעלם מהמתכון, כנראה שמוסיפים למילוי.
10
האם ההתפחה השנייה היא גם במקרר?
9
איפה הקקאו?
8
ראובן מ. (עורך)
נותנים להם נקודת פתיחה להתחלת עבודה.
7
למה יש צורך להתסיס שמרים יבשים?
6
בזמנו הייתי במחוז "זיילנד" אשר בהולנד.
יש להם שם עוגת קינמון טיפוסית למקום.שם הם עושים...»»
5
ציון 10
עוגה מדהימה!! נעלמה תוך דקות. ממליצה בחום רב.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בערך 5 מ"מ.
3
לאיזה עובי לרדד את הבצק האם 3 מ"מ זה בסדר??
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עניתי לך בתגובה לצמת שמרים אבל אענה שוב, מחממים מעט את העוגה במיקרוגל למס' שניות או בתנור בחום בינוני...»»
1
שלום, ברצוני לדעת כיצד העוגה תישאר רכה גם אחרי מספר ימים, ולא תתקשה???
בבקה קינמון By , 2005-03-28T21:16:25+02:00 בבקה קינמון עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 12 Tags: none Ingredients: - לעוגה: 1 כף שמרים יבשים 1/4 כוס מים חמימים 1/2 כפית סוכר 100 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאד 1/2 כוס סוכר 1/2 כפית מלח 2 כפיות תמצית ו... Instructions: ממיסים את הסוכר ב-1/4 כוס המים ומוסיפים את השמרים, מערבבים להמסה ומניחים לתסיסה של 5 דקות. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והסוכר, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים התוססים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר