בבקה קינמון
עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
12 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
9
[2 מדרגים]
מרכיבים
לעוגה:
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס מים חמימים
1/2 כפית סוכר
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאד
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כפית תמצית שקדים
1/4 כוס חלב חמים
3 ביצים
4 כוסות קמח
למלית קינמון:
80 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1 כוס סוכר חום דחוס
2 כפות סירופ מייפל
2 כפיות קינמון טחון
למלית קקאו:
100 גר' חמאה רכה
4 כפות קקאו
1/2 1 כוסות סוכר
דרך הכנה
- ממיסים את הסוכר ב-1/4 כוס המים ומוסיפים את השמרים, מערבבים להמסה ומניחים לתסיסה של 5 דקות.
- בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והסוכר, יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים התוססים, מכסים בקמח מהשוליים ומוסיפים את שאר החומרים פרט לחמאה, מערבבים בקרס לישה עד לקבלת בצק אחיד וחלק כ-5 דקות.
- מוסיפים את החמאה במנות תוך כדי פעולת הערבוב עד להבלעת כל הכמות בבצק, הבצק דביק מעט.
- מניחים את הבצק בתבנית משומנת מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, (רצוי במקרר ל-6 שעות לפחות).
- מעבירים למשטח מקומח מעט ומרדדים למלבן באורך היקף תבנית בבקה(גוגלהוף)גדולה או כל תבנית חלולה גדולה וברוחב 30 ס"מ.
- מערבבים את חומרי המלית ומורחים על הבצק, מגלגלים את הבצק לרולדה ומניחים בתבנית משומנת הייטב לתפיחה נוספת מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להשחמה יפה של פני העוגה או עד שנשמע צליל חלול כאשר מקישים עליה באצבע.
- מוציאים ומצננים מעט על רשת צינון, הופכים על צלחת הגשה וזורים מעט אבקת סוכר מעל לאחר צינון מלא.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פאי קרמל אגוזים ושוקולד [אבי מ.] -
- גולש הונגרי-הודי [אבי מ.] - מה שהופך את גרסת הגולש הזאת לגרסה הודית הוא השימוש בקרי
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם
- ערמונים מסוכרים [אבי מ.] - ערמונים מסוכרים בסירופ.
- סירות תפוחי אדמה [אבי מ.] -
- איטריות אורז וירקות [אבי מ.] - מתכון קוראני.
- עוגת תותים וקצפת [אבי מ.] -