עוגת סאברין רום-תפוז
עוגה שמרים ספוגת סירופ בטעם רום.
*מתכון מתוקן בהתאמה לתבנית אחת 24 קפיצית חלולה.

12 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
מרכיבים
לעוגה:
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
50 גר' חמאה או מרגרינה
1/3 כוס חלב
1 ביצה טרופה
2 חלמונים
3/4 כוס צימוקים או אוכמניות יבשות
לסירופ:
2 כוס סוכר
1כוס מיץ תפוזים או מים
1 כף רום (לא תמצית)
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
50 גר' חמאה או מרגרינה
1/3 כוס חלב
1 ביצה טרופה
2 חלמונים
3/4 כוס צימוקים או אוכמניות יבשות
לסירופ:
2 כוס סוכר
1כוס מיץ תפוזים או מים
1 כף רום (לא תמצית)
דרך הכנה
- בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים.
- מחממים בסיר את החלב והחמאה עד להמסת החמאה, מניחים לצינון לחום גוף.
- יוצקים את תערובת החלב לקערת הקמח ומתחילים לערבב במהירות נמוכה, מוסיפים את המלח, הביצה והחלמונים כדי ערבוב, מגבירים את המהירות וממשיכים ללוש במיקסר עוד כ-3 דקות, הבצק רך ודביק.
- מוסיפים בערבוב את הצימוקים, מכסים ומניחים לתפיחה כפולה מהנפח המקורי כשעה וחצי.
- יוצקים לתבנית טבעת 24 חלולה ומניחים לתפיחה שניה מכוסה ובמקום חמים כ-45 דקות או יותר עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור לחום בינוני, אופים כ-25 דקות או עד להשחמה קלה או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
- מצננים בתבנית כ-10 דקות ומעבירים לצלחת הגשה עם דפנות מוגבהות, בשלב זה רצוי ליישן את העוגה במקרר ל-24 שעות או לצנן לחלוטין על הרשת.
- מחממים בסיר קטן את חומרי הסירופ בבחישה ועל להבה בינונית עד להמסת הסוכר, יוצקים באיטיות את הסירופ מעל העוגה, מניחים לספיגת הסירופ בעוגה.
הערות
- ניתן לאפות את העוגה בתבניות אישיות באותו תהליך אך ללא צימוקים, לבצע חתך כ-2 ס"מ מכיפת העוגה לאחר ספיגת הסירופ, להרים מעט ולזלף שמנת מתוקה מוקצפת.
- ניתן למרוח מעל מעט ריבה טובה מרוככת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


5
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- סלט סלק ובצל [אבי מ.] -
- אורז לבן בסיסי וגיוונים [אבי מ.] - מתכון בסיסי עם גיוונים.
- בקלווה [אבי מ.] -
- עוגת קרם שניט [אבי מ.] - נקראת גם "נפוליאון", "Mille Feuille", שכבת קרם וניל בין שתי שכבות בצק עלים פריך.
- בלינצ'ס מתוק [אורן בר] - במילוי קצפת ברוטב שוקולד
- אורז עם עגבניות וזיתים [אבי מ.] -
- טארט טאטן תפוחים [אבי מ.] - טארט תפוחים הפוך.