מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה

4 מנות
אפיה משולב

קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
20 גר' חמאה
1 בצלצל קטן קצוץ דק
2 כפות קמח
2 כוסות חלב חם
12 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש
1/2 קג' ארטישוק ירושלמי מקורצף וקלוף
1/2 קג' בטטה (תפו"א מתוק) קלוף
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 בצלצל קטן קצוץ דק
2 כפות קמח
2 כוסות חלב חם
12 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש
1/2 קג' ארטישוק ירושלמי מקורצף וקלוף
1/2 קג' בטטה (תפו"א מתוק) קלוף
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
דרך הכנה
מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את החלב החם ומערבבים תוך כדי חימום עד לקבלת רוטב חלק ללא גושים, מסירים מהאש.
פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות בעובי 3 מ"מ.
חותכים את הבטטה לרבעים ופורסים לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
מחממים תנור לחום בינוני.
משמנים תבנית חסינת אש במעט שמן, מניחים שכבת פרוסות ארטישוק ומעליה שכבת פרוסות בטטה, ממליחים ומפלפלים כל שכבה, יוצקים את הרוטב מעל ומשטחים על כל התכולה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפיה של 55 דקות או עד שהירקות התרככו.
מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור לגבוה, מסירים את נייר האלומיניום, מערבבים את הגבינה, פירורי הלחם והפטרוזיליה ומפזרים מעל, מכניסים שוב לתנור ל-5-10 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.
פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות בעובי 3 מ"מ.
חותכים את הבטטה לרבעים ופורסים לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
מחממים תנור לחום בינוני.
משמנים תבנית חסינת אש במעט שמן, מניחים שכבת פרוסות ארטישוק ומעליה שכבת פרוסות בטטה, ממליחים ומפלפלים כל שכבה, יוצקים את הרוטב מעל ומשטחים על כל התכולה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפיה של 55 דקות או עד שהירקות התרככו.
מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור לגבוה, מסירים את נייר האלומיניום, מערבבים את הגבינה, פירורי הלחם והפטרוזיליה ומפזרים מעל, מכניסים שוב לתנור ל-5-10 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת