מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה

4 מנות
אפיה משולב

קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
20 גר' חמאה
1 בצלצל קטן קצוץ דק
2 כפות קמח
2 כוסות חלב חם
12 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש
1/2 קג' ארטישוק ירושלמי מקורצף וקלוף
1/2 קג' בטטה (תפו"א מתוק) קלוף
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 בצלצל קטן קצוץ דק
2 כפות קמח
2 כוסות חלב חם
12 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש
1/2 קג' ארטישוק ירושלמי מקורצף וקלוף
1/2 קג' בטטה (תפו"א מתוק) קלוף
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
דרך הכנה
מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את החלב החם ומערבבים תוך כדי חימום עד לקבלת רוטב חלק ללא גושים, מסירים מהאש.
פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות בעובי 3 מ"מ.
חותכים את הבטטה לרבעים ופורסים לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
מחממים תנור לחום בינוני.
משמנים תבנית חסינת אש במעט שמן, מניחים שכבת פרוסות ארטישוק ומעליה שכבת פרוסות בטטה, ממליחים ומפלפלים כל שכבה, יוצקים את הרוטב מעל ומשטחים על כל התכולה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפיה של 55 דקות או עד שהירקות התרככו.
מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור לגבוה, מסירים את נייר האלומיניום, מערבבים את הגבינה, פירורי הלחם והפטרוזיליה ומפזרים מעל, מכניסים שוב לתנור ל-5-10 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.
פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות בעובי 3 מ"מ.
חותכים את הבטטה לרבעים ופורסים לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
מחממים תנור לחום בינוני.
משמנים תבנית חסינת אש במעט שמן, מניחים שכבת פרוסות ארטישוק ומעליה שכבת פרוסות בטטה, ממליחים ומפלפלים כל שכבה, יוצקים את הרוטב מעל ומשטחים על כל התכולה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפיה של 55 דקות או עד שהירקות התרככו.
מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור לגבוה, מסירים את נייר האלומיניום, מערבבים את הגבינה, פירורי הלחם והפטרוזיליה ומפזרים מעל, מכניסים שוב לתנור ל-5-10 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מרק גריסים [אבי מ.] -
- עוגת מוס תות שדה [אבי מ.] -
- רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי [שף אמיר מרקוביץ'] - ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.
- קרוקטים תפוחי אדמה [דוד משה] - באדיבות "דוד משה" - יצרני תפו"א מחבל מעון
- פשטידת מקרוני וגבינה [אבי מ.] -
- תפוחי עץ אפויים [אבי מ.] -
- מרק עדשים ותרד ליום חורף קר [tommf] - קל מאוד להכנה והוא נהדר כמנה בפני עצמה עם קוסקוס.