מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה

4 מנות
אפיה משולב

קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
20 גר' חמאה
1 בצלצל קטן קצוץ דק
2 כפות קמח
2 כוסות חלב חם
12 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש
1/2 קג' ארטישוק ירושלמי מקורצף וקלוף
1/2 קג' בטטה (תפו"א מתוק) קלוף
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 בצלצל קטן קצוץ דק
2 כפות קמח
2 כוסות חלב חם
12 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש
1/2 קג' ארטישוק ירושלמי מקורצף וקלוף
1/2 קג' בטטה (תפו"א מתוק) קלוף
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
דרך הכנה
מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את החלב החם ומערבבים תוך כדי חימום עד לקבלת רוטב חלק ללא גושים, מסירים מהאש.
פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות בעובי 3 מ"מ.
חותכים את הבטטה לרבעים ופורסים לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
מחממים תנור לחום בינוני.
משמנים תבנית חסינת אש במעט שמן, מניחים שכבת פרוסות ארטישוק ומעליה שכבת פרוסות בטטה, ממליחים ומפלפלים כל שכבה, יוצקים את הרוטב מעל ומשטחים על כל התכולה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפיה של 55 דקות או עד שהירקות התרככו.
מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור לגבוה, מסירים את נייר האלומיניום, מערבבים את הגבינה, פירורי הלחם והפטרוזיליה ומפזרים מעל, מכניסים שוב לתנור ל-5-10 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.
פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות בעובי 3 מ"מ.
חותכים את הבטטה לרבעים ופורסים לפרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
מחממים תנור לחום בינוני.
משמנים תבנית חסינת אש במעט שמן, מניחים שכבת פרוסות ארטישוק ומעליה שכבת פרוסות בטטה, ממליחים ומפלפלים כל שכבה, יוצקים את הרוטב מעל ומשטחים על כל התכולה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפיה של 55 דקות או עד שהירקות התרככו.
מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור לגבוה, מסירים את נייר האלומיניום, מערבבים את הגבינה, פירורי הלחם והפטרוזיליה ומפזרים מעל, מכניסים שוב לתנור ל-5-10 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- עוגיות שיבולת שועל וצימוקים [אבי מ.] - עוגיות בריאות רכות
- לזניה גבינה וירקות [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.