בצלצלים מזוגגים ביין
תוספת נהדרת למנות בשר ועוף.

6 מנות
אפיה משולב

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
50 גר' חמאה או מרגרינה
750 גר' בצלצלים קלופים
3 כפות סוכר
1/2 כוס יין פורט
1/2 כוס יין אדם יבש
1/4 כוס חומץ בלסמי
1/4 כוס חומץ יין
1 עלה דפנה
1/4 כוס מרק בשר
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
מחבת עם ידית מתכת
750 גר' בצלצלים קלופים
3 כפות סוכר
1/2 כוס יין פורט
1/2 כוס יין אדם יבש
1/4 כוס חומץ בלסמי
1/4 כוס חומץ יין
1 עלה דפנה
1/4 כוס מרק בשר
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
מחבת עם ידית מתכת
דרך הכנה
- ממיסים במחבת את החמאה ומוסיפים את הבצלצלים, מטגנים בבחישה עד שהבצלצלים מקבלים גוון שחום, מוסיפים את הסוכר, היינות, החומץ, עלה הדפנה, המלח, הפלפל והמרק ומביאים לרתיחה קלה.
- מסירים מהאש ומעבירים לתנור לאפיה של 45 דקות או עד שהבצלים מתרככים, מוציאים מהתנור, מוציאים את הבצלצלים מהמחבת בעזרת כף מחוררת, מחזירים את המחבת לאש ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
- מחזירים את הבצלצלים למחבת ומחממים שוב לפני ההגשה.
הערות
- לקילוף קל, טובלים את הבצלצלים במים רותחים כדקה, הקליפה יורדת בקלות, מחממים את התנור לחום בינוני.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -