Fritata (חביתה) תפו"א
4 מנות
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1 בצל בינוני קצוץ
3 תפו"א בינוניים
שמן לטיגון עמוק
2 ביצים
1/2 כפית מלח(או לפי הטעם)
1/8 כפית פלפל
3 כפות גבינת פרמזן מגורדת(לא חובה)
3 כפות שמן
3 תפו"א בינוניים
שמן לטיגון עמוק
2 ביצים
1/2 כפית מלח(או לפי הטעם)
1/8 כפית פלפל
3 כפות גבינת פרמזן מגורדת(לא חובה)
3 כפות שמן
דרך הכנה
- מקלפים את תפו"א ופורסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ, מחממים שמן לטיגון עמוק ומטילים את פרוסות תפוחי האדמה אחת אחת לשמן בכדי שלא ידבקו, מטגנים בכל פעם כמות קטנה עד להזהבה קלה, מוציאים עם כף מחוררת לקערה.
- מטגנים את הבצל במעט שמן עד להשחמה קלה, מוציאים ומעבירים לקערת תפוחי האדמה.
- טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את הגבינה המלח והפלפל ומערבבים היטב, מוסיפים לקערת הצ'יפסים המטוגנים ומערבבים קלות.
- מחממים 3 כפות שמן במחבת, מעבירים את תכולת הקערה למחבת ומשטחים לקבלת שכבת אחידה, מטגנים על להבה בינונית עד להשחמה תחתית החביתה, מסירים מהאש, מניחים צלחת גדולה מקוטר המחבת על המחבת והופכים בזהירות, מוסיפים מעט שמן אם יש צורך ומחליקים את החביתה לטיגון הצד השני.
- מוציאים, פורסים למשולשים ומגישים חם.
הערות
- - ניתן להחליף את גבינת הפרמזן בכוס גבינה צהובה מגורדת, יוצקים מחצית מכמות תפוחי האדמה מפזרים את הגבינה מעל ומכסים ביתרה.
- ניתן לצקת את כל התערובת לתבנית אפיה עגולה עם תחתית סגורה ולאפות בתנור בחום בינוני עד להשחמה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חזה עוף טריאקי [אבי מ.] -
- עוגת ספוג דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מצוינת, בהירה וקלילה.
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- רוטב סויה-בלסמי ויניגרט לסלט [אבי מ.] -
- פטריות מוקפצות ברוטב דבש וסויה [אבי מ.] -