איטריות אורז וירקות
מתכון קוראני.

4 מנות
מוקפץ

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
6 פטריות שיטאקי מיובשות
150 גר' עלי תרד טריים
2 עלי חסה סינית
2 פטריות פורטבלה
4 בצלים ירוקים
1 זוקיני קטן
1 גזר בינוני
3 כפות שמן
1 כף שמן שומשום
3 שיני שום קצוצות דק
2 פלפלוני צ'ילי ללא הגרעינים קצוצים
200 גר' איטריות אורז דקות
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר
מלח לפי הטעם
150 גר' עלי תרד טריים
2 עלי חסה סינית
2 פטריות פורטבלה
4 בצלים ירוקים
1 זוקיני קטן
1 גזר בינוני
3 כפות שמן
1 כף שמן שומשום
3 שיני שום קצוצות דק
2 פלפלוני צ'ילי ללא הגרעינים קצוצים
200 גר' איטריות אורז דקות
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר
מלח לפי הטעם
דרך הכנה
משרים את האיטריות במים חמים ל-5 דקות, מסננים היטב מהמים ומניחים בצד.
משרים את פטריות השיטאקי במים חמים כ-30 דקות, מסננים וסוחטים את המים, פורסים את הפטריות לרצועות דקות ומניחים בקערה.
פורסים את הבצלים הירוקים לפרוסות אלכסוניות ומסיפים לקערה, פורסים את הזוקיני, הגזר, פטריות הפורטבלה לרצועות דקות, מוסיפים לקערה.
מסירים מעלי החסה הסינית את החלק המסולסל ומסירים את מרכז העלה הקשה ופורסים לרצועות דקות, מוסיפים לקערה ומערבבים בהקפצה את כל הירקות.
מחממים היטב את שמן בווק, מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים כ-10 שניות, מוסיפים את הירקות ומקפיצים כ-3 דקות עד להתרככות קלה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומוסיפים את האיטריות, רוטב הסויה והסוכר, מערבבים וטועמים, מוסיפים מלח לפי הטעם ומטגנים כ-2 דקות בהקפצה, מוציאים לצלחת הגשה ומגישים מיד.
משרים את פטריות השיטאקי במים חמים כ-30 דקות, מסננים וסוחטים את המים, פורסים את הפטריות לרצועות דקות ומניחים בקערה.
פורסים את הבצלים הירוקים לפרוסות אלכסוניות ומסיפים לקערה, פורסים את הזוקיני, הגזר, פטריות הפורטבלה לרצועות דקות, מוסיפים לקערה.
מסירים מעלי החסה הסינית את החלק המסולסל ומסירים את מרכז העלה הקשה ופורסים לרצועות דקות, מוסיפים לקערה ומערבבים בהקפצה את כל הירקות.
מחממים היטב את שמן בווק, מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים כ-10 שניות, מוסיפים את הירקות ומקפיצים כ-3 דקות עד להתרככות קלה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומוסיפים את האיטריות, רוטב הסויה והסוכר, מערבבים וטועמים, מוסיפים מלח לפי הטעם ומטגנים כ-2 דקות בהקפצה, מוציאים לצלחת הגשה ומגישים מיד.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- בקלווה [אבי מ.] -
- עוגת גבינה שייש קלה [אבי מ.] - עוגה גבינה מהירה וקלה של ניקי
- מנסף- כבש מבושל עם אורז ובשר טחון [tommf] - מעדן לטורפי העל שבינינו האוהבים בשר ועוד בשר.
- לחם קל הכנה ללא לישה [אבי מ.] - לחם נהדר עם קרום קשה וחללים גדולים
- תבשיל בורגול [אבי מ.] - תוספת למנה עיקרית
- בטטות וירקות אפויים [אבי מ.] -
- כדורי שוקולד [אבי מ.] - כדורי שוקולד קלי הכנה, מתכון של ניקי