איטריות אורז וירקות
מתכון קוראני.
4 מנות
מוקפץ
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
6 פטריות שיטאקי מיובשות
150 גר' עלי תרד טריים
2 עלי חסה סינית
2 פטריות פורטבלה
4 בצלים ירוקים
1 זוקיני קטן
1 גזר בינוני
3 כפות שמן
1 כף שמן שומשום
3 שיני שום קצוצות דק
2 פלפלוני צ'ילי ללא הגרעינים קצוצים
200 גר' איטריות אורז דקות
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר
מלח לפי הטעם
150 גר' עלי תרד טריים
2 עלי חסה סינית
2 פטריות פורטבלה
4 בצלים ירוקים
1 זוקיני קטן
1 גזר בינוני
3 כפות שמן
1 כף שמן שומשום
3 שיני שום קצוצות דק
2 פלפלוני צ'ילי ללא הגרעינים קצוצים
200 גר' איטריות אורז דקות
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר
מלח לפי הטעם
דרך הכנה
משרים את האיטריות במים חמים ל-5 דקות, מסננים היטב מהמים ומניחים בצד.
משרים את פטריות השיטאקי במים חמים כ-30 דקות, מסננים וסוחטים את המים, פורסים את הפטריות לרצועות דקות ומניחים בקערה.
פורסים את הבצלים הירוקים לפרוסות אלכסוניות ומסיפים לקערה, פורסים את הזוקיני, הגזר, פטריות הפורטבלה לרצועות דקות, מוסיפים לקערה.
מסירים מעלי החסה הסינית את החלק המסולסל ומסירים את מרכז העלה הקשה ופורסים לרצועות דקות, מוסיפים לקערה ומערבבים בהקפצה את כל הירקות.
מחממים היטב את שמן בווק, מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים כ-10 שניות, מוסיפים את הירקות ומקפיצים כ-3 דקות עד להתרככות קלה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומוסיפים את האיטריות, רוטב הסויה והסוכר, מערבבים וטועמים, מוסיפים מלח לפי הטעם ומטגנים כ-2 דקות בהקפצה, מוציאים לצלחת הגשה ומגישים מיד.
משרים את פטריות השיטאקי במים חמים כ-30 דקות, מסננים וסוחטים את המים, פורסים את הפטריות לרצועות דקות ומניחים בקערה.
פורסים את הבצלים הירוקים לפרוסות אלכסוניות ומסיפים לקערה, פורסים את הזוקיני, הגזר, פטריות הפורטבלה לרצועות דקות, מוסיפים לקערה.
מסירים מעלי החסה הסינית את החלק המסולסל ומסירים את מרכז העלה הקשה ופורסים לרצועות דקות, מוסיפים לקערה ומערבבים בהקפצה את כל הירקות.
מחממים היטב את שמן בווק, מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים כ-10 שניות, מוסיפים את הירקות ומקפיצים כ-3 דקות עד להתרככות קלה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומוסיפים את האיטריות, רוטב הסויה והסוכר, מערבבים וטועמים, מוסיפים מלח לפי הטעם ומטגנים כ-2 דקות בהקפצה, מוציאים לצלחת הגשה ומגישים מיד.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -