ראגו פטריות
ראגו פטריות כתוספת למנה עיקרית על פסטה מבושלת, פולנטה, מאפה בצק עלים.

6 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
20 גר' פטריות פורצ'יני מיובשות
50 גר' פיטריות שיטאקי מיובשות
400 גר' פטריות פורטבלה
250 גר' פטריות שמפניון
50 גר' חמאה
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום קצוצות
1/2 כפית מרווה יבשה או 1 טריה קצוצה
1/2 כפית רוזמרין יבש או 1 טרי קצוץ
1/2 כפית טימין יבש או 1 טרי קצוץ
1/4 כוס יין אדום יבש
2 עגבניות בשלות קצוצות
1/2 כפית חומץ בלסמי
מלח ופלפל לפי הטעם
50 גר' פיטריות שיטאקי מיובשות
400 גר' פטריות פורטבלה
250 גר' פטריות שמפניון
50 גר' חמאה
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום קצוצות
1/2 כפית מרווה יבשה או 1 טריה קצוצה
1/2 כפית רוזמרין יבש או 1 טרי קצוץ
1/2 כפית טימין יבש או 1 טרי קצוץ
1/4 כוס יין אדום יבש
2 עגבניות בשלות קצוצות
1/2 כפית חומץ בלסמי
מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
- מניחים את הפטריות המיובשות בקערה ויוצקים עליהם 2 כוסות מים חמים, מניחים לספיגת מים של 30 דקות, מסננים מהמים וסוחטים, שומרים 1 כוס מי השריה.
- חותכים את הפורצ'יני והשיטאקי לרצועות, חוצים את הפוטבלה לחצי ופורסים כל חצי לרצועות ברוחב 1.5 ס"מ, את פטריות השמפניון חותכים לשמיניות אם הן גדולת או לרבעים עם הן קטנות.
- ממיסים את החמאה ושמן הזית, מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים, מטגנים כ-3 דקות בערבוב.
- מוסיפים את העגבניות, התבלינים, היין, כוס ממי השריית הפטריות והחומץ ומערבבים, מבשלים עוד 10 דקות ללא מכסה, מקפידים לערבב ולגרד את התחתית, בודקים תיבול מלח ופלפל לפי הטעם, מסירים מהאש.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד במילוי קצפת [אבי מ.] - עוגת כושית קלת הכנה במלית קצפת
- לחמניות קוטג' [אבי מ.] - לחמניות רכות עם גבינת קוטג'.
- ריבת בצל [אבי מ.] -
- גבינה במעטפת בצק סיגרים [אבי מ.] -
- תמרים ממולאים באגוזים, טחינה ודבש [תמילושה] - טוב לפסח וגם לטבעונים
- עוגיות פיננסייר [אבי מ.] - מיני עוגות שקדים צרפתיות רכות.
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.