פילאף אורז עם פירות יבשים
תבשיל אורז מתובל וריחני בתוספת פירות יבשים.
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
2 כוסות אורז ארוך
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום קצוצה
5 כפות שמן
3 כוסות מרק זך
1/2 1 כפיות מלח
1 עלה דפנה
תוספת הפירות:
50 גר' מרגרינה או תמאה
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס מישמשים קצוצים
1/4 כוס אגוזי קאשיו
1/4 כפית אבקת קארי
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום קצוצה
5 כפות שמן
3 כוסות מרק זך
1/2 1 כפיות מלח
1 עלה דפנה
תוספת הפירות:
50 גר' מרגרינה או תמאה
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס מישמשים קצוצים
1/4 כוס אגוזי קאשיו
1/4 כפית אבקת קארי
דרך הכנה
- שוטפים היטב את האורז ומסננים.
- מטגנים בשמן את הבצל והשום רק עד להזהבה, מוסיפים את האורז ומטגנים כ-3 דקות, תוך ערבוב, עד שכל האורז מצופה בשומן והופך שקוף.
- מוסיפים את המרק, המלח ועלה הדפנה ומערבבים.
- מביאים לרתיחה, מקטינים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כמשך כ-20 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים באורז.
- מסירים את המכסה ומטים את הסיר, אם עדיין יש מעט מים ממשיכים בבישול עוד מספר דקות.
- מכבים את האש ומניחים מכוסה עוד 5 דקות.
- מחממים את המרגרינה או החמאה במחבת, מוסיפים את הפירות, האגוזים והקארי, מטגנים 3-4 דקות ומוסיפים את כל תכולת המחבת אל האורז.
- מערבבים בעדינות בעזרת מזלג ומכסים.
- מניחים למספר דקות ללא חימום ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- אוסובוקו עגל [אבי מ.] - מנה בשר איטלקית מעולה.
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- מרק בטטות [אבי מ.] -
- צלעות בקר בתנור [tommf] - קל ביותר וטעים וטעים
- עוגת גבינה אפויה [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה קלאסית, גבוהה, אורירית ונימוחה.
- עוגת גוגלהוף [אבי מ.] - עוגת שמרים בתבנית גוגלהוף, מהעוגות הפופולריות באירופה.