ריזוטו פיטריות
מנה איטלקית קלאסית של אורז עם פטריות.

4 מנות
בישול

קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
2 כפות שמן
בצל בינוני, קצוץ דק
100 גר' חמאה
סלסלת פיטריות שמפיניון פרוסות דק מאד
1/2 3-3 כוסות מרק צח
1 כוס אורז עגול(רצוי מזן אורבוריו)
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל לבן
1/4 כוס פרמזן מגורדת
פלפל שחור טחון טרי
קליפת לימון מגוררת
בצל בינוני, קצוץ דק
100 גר' חמאה
סלסלת פיטריות שמפיניון פרוסות דק מאד
1/2 3-3 כוסות מרק צח
1 כוס אורז עגול(רצוי מזן אורבוריו)
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל לבן
1/4 כוס פרמזן מגורדת
פלפל שחור טחון טרי
קליפת לימון מגוררת
דרך הכנה
- בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן חם 3 דקות, רק עד שיתחיל להזהיב.
- מוסיפים 50 גרם חמאה ואת הפיטריות וממשיכים לטגן עוד 3 דקות, מתבלים במלח ובפלפל. בינתיים מחממים היסב את המרק, בסיר נפרד, עד ושיגיע לרתיחה.
- ממשיכים לשמור אותו רותח ברתיחה קלה עד סוף הכנת הריזוטו, מוסיפים את האורז לסיר עם הבצל והפיטריות ומוסיפים כוס אחת של מרק רותח לאורז.
- בוחשים בכף עץ ומבשלים עד שרוב המרק נספג באורז. מוסיפים עוד כוס מרק רותח וחוזרים על התהליך עד שהאורז עשוי אל-דנטה וברוטב סמיך.
- מוסיפים את היין ושארית החמאה וממשיכים לבשל תוך ערבוב, עד להמסת החמאה. טועמים ומתבלים בעוד מלח ופלפל לפי הצורך ובוחשים פנימה את הפרמזן. מגישים חם.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי