פאי תפוחי עץ סגור
פאי תפוחי עץ קלאסי.
* תמונה להמחשה

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
בצק לתחתית:
למלית:
- 1/4 2 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית מלח
- 200 גר' מרגרינה או חמאה
- 5-6 כפות מים קרים מאוד
למלית:
- 5-6 תפוחי עץ
- 2 כפות מיץ לימון
- 3/4 כוס סוכר
- 2כפות עמילן תירס(קורנפלור)
- 1 כפית גרד לימון
- 1 כפית קנמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 30 גר' מרגרינה חתוכה לחתיכות
דרך הכנה
- קולפים את תפוחי העץ, חוצים ומגלענים, פורסים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ.
- מזלפים את מיץ הלימון על הפרוסות ומערבבים לציפוי למניעת השחרה, מניחים בצד.
- מוסיפים ומערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, לא ללוש יותר מדי.
- לצנן במקרר כ-30 דקות.
- לחלק את הבצק ל-1/3 ו-2/3.
- לרדד לשני עיגולים האחד גדול מגודל תבנית הפאי 24 ב 5 ס"מ ולשטח בתחתית ועל הדפנות התבנית את העיגול הגדול.
- לערבב את שאר חומרי המילוי עם פרוסות התפוחים.
- לצקת לתבנית על הבצק בתחתית ולפזר את חתיכות המרגרינה מעל.
- לכסות ב-1/3 הבצק המרודד ולסגור בצביטות את שני חלקי הבצק.
- לבצע מספר חתכים בבצק העליון, למרוח עם מעט חלב ולפזר מעט סוכר.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה כ-30-25 דקות עד לגוון זהוב וכאשר המיצים מבעבעים.
- לקרר על רשת.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת