עוגת צימוקים
עוגת צימוקים בחושה מצוינת לקפה.

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
9
[1 מדרגים]
מרכיבים
125 גר' חמאה או מרגרינה רכה
125 גר' סוכר
1 שקית סוכר וניל
3 ביצים
250 גר' קמח
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות חלב
2 כפות רום(משקה)
200 גר' צימוקים לחים
125 גר' סוכר
1 שקית סוכר וניל
3 ביצים
250 גר' קמח
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות חלב
2 כפות רום(משקה)
200 גר' צימוקים לחים
דרך הכנה
מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים תבנית מאורכת(אינגליש).
יוצקים את הרום על הצימוקים בקערה קטנה, מניחים לספיגת הנוזל.
מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
מקציפים את החמאה עם הסוכר וסוכר הוניל לקציפה בהירה וקלה, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה, מוסיפים את תערובת הקמח והחלב, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הצימוקים ומקפלים לתערובת עד לפיזור אחיד בתערובת.
יוצקים לתבנית ואופים 60 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
מוציאים ומצננים 10 דקות על רשת, מוציאים מהתבנית לצינון מלא.
הערות
ניתן להשרות את הצימוקים במעט מים חמים לספיגה וריכוך במקום הרום, לסנן מהמים לפני ההוספה לתערובת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


8
ציון 9
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- תפוחים אפויים [אבי מ.] -
- כבדי עוף בשזיפים [אבי מ.] -
- מרק בצל מדהים! [אושרת ל.] -
- עוגת גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת גבינה שוקולד מריר בציפוי קרם שוקולד.
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- עוגה שוקולד ברוטב [אבי מ.] - עוגת שוקולד עם רוטב שוקולד בתחתית התבנית, את העוגה הזאת לא פורסים, נוטלים עם כף לצלחת הגשה.
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם