Pesto
תפריט
ו', 18 אפר 2025, 13:07
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד תפוחי עץ

עוגה שוקולדית במרקם לח מועשרת בתפוחי עץ.    
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10006   

* תמונה להמחשה
עוגת שוקולד תפוחי עץ
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
200 גר' חמאה רכה
2 כוסות סוכר
3 ביצים
1/2 כוס מים
2 כוסות קמח
1/3 כוס קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות תפוחי עץ קלופים מגורדים
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות, משמנים תבנית חלולה.
  2. מנפים את הקמח, הקקאו ואבקת הסודה לשתיה לקערה, מניחים בצד.
  3. מקציפים את החמאה עם הסוכר לקציפה בהירה וקלה, מוסיפים את הביצים תוך כדי הקצפה אחת אחר השניה, מוסיפים את המים וממשיכים להקציף עוד דקה.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את תמצית הוניל ותפוחי העץ ומערבבים.
  5. יוצקים לתבנית ומחליקים, אופים כ-60 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
  6. מוציאים ומצננים 10 דקות על רשת, משחררים מהתבנית ומצננים לחלוטין.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
ציון 10
לאבי ולכל הפורום חג שמח והמון תודה על המתכונים הנהדרים, נהנת להיות כאן.
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
חג פורים שמח גם לך ולכולם.
8
שונט (מקצוענ/ית)
ציון 10
לאבי ולכל באי האתר המקסים פורים שמח וטעים.
7
מהיא תבנית חלולה??????
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מכיוון שתבנית חלולה קיימת במידות 24 ולעיתים נדירות 26, לא משנה באיזה מהן משתמשים לצורך המתכון.
5
למה לא רשום גודל תבנית. התאור של תבנית חלולה לא מספיק....
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט ניתן להכפיל ולהקפיא, להפשיר במקרר ולאחר מכן בטמפרטורת החדר.
3
האם אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא ?
2
איזו יופי של עוגה. לחה ואוורירית.
תודה על המתכון.
עוגת שוקולד תפוחי עץ By , 2005-03-28T21:17:54+02:00 עוגת שוקולד תפוחי עץ עוגה שוקולדית במרקם לח מועשרת בתפוחי עץ. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 200 גר' חמאה רכה 2 כוסות סוכר 3 ביצים 1/2 כוס מים 2 כוסות קמח 1/3 כוס קקאו 1 כפית אבקת סודה לשתיה 1 כפית תמצית וניל 2 כוסות תפוחי עץ קלופים ... Instructions: מחממים את התנור ל-165 מעלות, משמנים תבנית חלולה. מנפים את הקמח, הקקאו ואבקת הסודה לשתיה לקערה, מניחים בצד. מקציפים את החמאה עם הסוכר לקציפה בהירה וקלה, מוס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר