Pesto
תפריט
ד', 21 מאי 2025, 00:59
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טרטלטים אגוזים

טרטלטים מבצק פריך במלית אגוזים מקורמלים בטעם דבש.    
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13797   

* תמונה להמחשה: By Whitney, via Wikimedia Commons
טרטלטים אגוזים
20 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

לבצק הטרטלטים (מתכון בסיסי):

  • 350 גר' קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 חלבונים גדולים



מלית אגוזים:

  • 120 גר' סוכר
  • 4 כפות דבש
  • 60 גר' חמאה
  • 250 גר' אגוזים קלויים (בונדוק, קאשיו, שקדים...)
דרך הכנה
  1. מעבדים את הקמח, החמאה והסוכר במעבד מזון או בקערה לתערובת פירורית, מוסיפים את החלבון ומערבבים לבצק, לשים קלות בלבד לאיחוד הבצק, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר חצי שעה עד לרידוד.
     
  2. מרדדים על משטח מקומח או בין שתי יריעות ניילון לעלה בעובי 0.5 ס"מ, קורצים עיגולים הגדולים ב-2 ס"מ מקוטר תבניות הטרטלטים, מניחים כל עיגול בתבנית ומהדקים קלות, מנקבים את הבצק בתחתיתו בעזרת מזלג, מעבירים לקרור במקפיא לחצי שעה.
     
  3. מחממים את התנור לחום גבוה(200), מכניסים את התבניות לאפיה של 15-20 דקות או עד להשחמה יפה, מוציאים ומצננים על רשת.
     
  4. מחממים את הסוכר, הדבש וכף מים בסיר בינוני, בוחשים עד להמסת הסוכר, מברישים גבישי סוכר שנדבקו לדפנות עם מברשת טבולה במים חמים, מניחים להמשך בישול על להבה בינונית עד לטמפ' של 110 מעלות, מסירים מהאש ומניחים את תחחית הסיר בצלחת עם מים למספר שניות להפסקת הבישול, מוסיפים את  החמאה והאגוזים ומערבבים, יוצקים לתחתיות האפויות ומניחים לצינון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
18
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
17
ראובן מ. (עורך)
אם התחתיות מחוררות ומקוררות היטב הסיכוי שזה יעלה קלוש, אך אפשר תמיד להוסיף משקל למעלה.
16
היי, לא צריך לשים משקולת (שעועית או קטניה אחרת) לפני שמכניסים לתנור?
15
ראובן מ. (עורך)
יש כאן באתר. חפשי מלית שוקולד המתאימה לפאי (בקטגוריה "פאי" תחת מאפים")
14
רציתי לדעת האם יש לך מלית אחרת למתכון זה כמו שוקולד או אחר אשמח אם תענה לי בהקדם תודה סופיה
13
ראובן מ. (עורך)
פשוט רשמי "גנאש" במנוע החיפוש בצד ימין
12
תודה רבה על התשובה המהירה והאם יש באתר איפשהו מרשם לגנאש הזה שצינת? תודה!!
11
ראובן מ. (עורך)
כנראה שמדובר בגנאש, זה מרקם אחר מהמצוין כאן.
10
אכלתי עוגיה דומה שהמילוי היה כמו נוגט ונאמר לי שיש בתוכו קצפת צימחית. אני מעוניינת לדעת אם זה בערך המרקם...»»
9
תודה על התגובה המהירה
8
ראובן מ. (עורך)
בתקווה שאינם מומלחים מדי, אם אין ברירה, נסי להוריד מהם מעט מהמלח בניעור בתוך מסננת. מקסימום יהיה טעם מתוק/מלוח מעט.
7
כמו תמיד האתר מצויין
רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בתערובת אגוזים מוכנה (קלוייה ומומלחת)
אשמח לקבל תשובה תודה
6
הי אבי, האם תערובת המלית מגיעה לרתיחה?
5
ראובן מ. (עורך)
יש המשתמשים בחלמונים או חלבונים או ביצה טרופה שלמה. החלבון מאוורר את המירקם, החלמון מעניק צבע ושומן.
4
האם ברכיבי הבצק צריך 2 חלבונים או שזו טעות דפוס והכוונה לחלמונים?
תודה
3
ציון 10
היי היה לי עירבוב של גרנולה ואגוזים
מאוד טעים
שווה לנסות
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן.
1
גם פה אפשר מחמאה-נכון?
טרטלטים אגוזים By , 2005-03-28T21:16:28+02:00 טרטלטים אגוזים טרטלטים מבצק פריך במלית אגוזים מקורמלים בטעם דבש. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 20 Tags: none Ingredients: - לבצק הטרטלטים (מתכון בסיסי): 350 גר' קמח 2 כפות סוכר 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות 2 חלבונים גדולים... Instructions: מעבדים את הקמח, החמאה והסוכר במעבד מזון או בקערה לתערובת פירורית, מוסיפים את החלבון ומערבבים לבצק, לשים קלות בלבד לאיחוד הבצק, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר חצי שעה עד לרידוד. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר