טרטלטים אגוזים
טרטלטים מבצק פריך במלית אגוזים מקורמלים בטעם דבש.
* תמונה להמחשה: By Whitney, via Wikimedia Commons

20 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עוגיות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק הטרטלטים (מתכון בסיסי):
- 350 גר' קמח
- 2 כפות סוכר
- 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 חלבונים גדולים
מלית אגוזים:
- 120 גר' סוכר
- 4 כפות דבש
- 60 גר' חמאה
- 250 גר' אגוזים קלויים (בונדוק, קאשיו, שקדים...)
דרך הכנה
-
מעבדים את הקמח, החמאה והסוכר במעבד מזון או בקערה לתערובת פירורית, מוסיפים את החלבון ומערבבים לבצק, לשים קלות בלבד לאיחוד הבצק, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר חצי שעה עד לרידוד.
-
מרדדים על משטח מקומח או בין שתי יריעות ניילון לעלה בעובי 0.5 ס"מ, קורצים עיגולים הגדולים ב-2 ס"מ מקוטר תבניות הטרטלטים, מניחים כל עיגול בתבנית ומהדקים קלות, מנקבים את הבצק בתחתיתו בעזרת מזלג, מעבירים לקרור במקפיא לחצי שעה.
-
מחממים את התנור לחום גבוה(200), מכניסים את התבניות לאפיה של 15-20 דקות או עד להשחמה יפה, מוציאים ומצננים על רשת.
- מחממים את הסוכר, הדבש וכף מים בסיר בינוני, בוחשים עד להמסת הסוכר, מברישים גבישי סוכר שנדבקו לדפנות עם מברשת טבולה במים חמים, מניחים להמשך בישול על להבה בינונית עד לטמפ' של 110 מעלות, מסירים מהאש ומניחים את תחחית הסיר בצלחת עם מים למספר שניות להפסקת הבישול, מוסיפים את החמאה והאגוזים ומערבבים, יוצקים לתחתיות האפויות ומניחים לצינון.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- נגיסי עוף יפניים [אבי מ.] -
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- עוגת ג'רבו [אבי מ.] - עוגת שמרים מהמטבח ההונגרי.
- פטה אבוקדו [אבי מ.] -
- מדליוני פילה בקר ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- טורט בננות [אבי מ.] - עוגה אוורירית