עוגיות שבלול וניל שוקולד
עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
![עוגיות שבלול וניל שוקולד עוגיות שבלול וניל שוקולד](pictures/recipe_img/spiral_cookies.jpg)
40 מנות
אפיה
![](images/icons/clock.gif)
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים:
10
[7 מדרגים]
מרכיבים
200 גר' חמאה או מרגרינה בטמפ' החדר
2/3 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
2 כוסות 2+ כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
30 גר' שוקולד מריר מומס
מנפים את הקמח ואבקת האפיה.
2/3 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
2 כוסות 2+ כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
30 גר' שוקולד מריר מומס
מנפים את הקמח ואבקת האפיה.
דרך הכנה
- מקציפים בקערה את החמאה או המרגרינה עם הסוכר, תמצית הוניל והביצה עד לקבלת תערובת בהירה.
- מוסיפים את החלב ואת הקמח המנופה לאט לתוך התערובת.
- מחלקים את התערובת לשני חלקים.
- מוסיפים את השוקולד המומס לאחד החלקים.
- אוספים כל חלק לכדור ועוטפים בניילון, מקררים במקרר עד שבצקים נוחים לרידוד, בערך כשעה.
- זורים מעט אבקת סוכר על נייר אפיה, מרדדים כל חלק למלבן בגודל 30x22 ס"מ.
- מניחים את המלבן עם בצק השוקולד על המלבן הבהיר, מסירים את הנייר ומגלגלים את שני המלבנים יחד מהצד הארוך לגלילה הדוקה.
- עוטפים בניילון ומקררים במקרר 3 שעות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מסירים את הניילון מהגלילה ופורסים בעזרת סכין חדה פרוסות בעובי 1/2 ס"מ, מניחים את הפרוסות על נייר אפייה בתבנית תנור במרחק 2.5 ס"מ בין העוגיות.
- אופים 12-15 דקות עד להשחמה קלה בשוליים, מוציאים ומצננים על רשת.
- שומרים בכלי סגור לאחר הצינון.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -