עוגיות דבש לימון
דובשניות בעיטור שברי סוכר גבישי.

24 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
מרכיבים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
50 גר' חמאה או מרגרינה רכה
2 כפות שמן
2 כפות מים
1/2 2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית גרידת קליפת לימון
1 ביצה טרופה
1/2 כפית תמצית לימון
גבישי סוכר-קוביות עמידים בחום*
1/2 כוס דבש
50 גר' חמאה או מרגרינה רכה
2 כפות שמן
2 כפות מים
1/2 2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית גרידת קליפת לימון
1 ביצה טרופה
1/2 כפית תמצית לימון
גבישי סוכר-קוביות עמידים בחום*
דרך הכנה
מחממים בסיר קטן את הסוכר, הדבש, החמאה, השמן והמים על להבה נמוכה, בוחשים עד להמסת החמאה והסוכר, מסירים מהאש ומצננים.
מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה והקינמון, יוצרים גומה ומוסיפים את גרידת קליפת הלימון, הביצה ותמצית הלימון ומערבבים, מוסיפים את תערובת החמאה הצוננת ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
יוצרים כדורים בקוטר 2.5 ס"מ, מניחים במרווחים על נייר האפיה, משטחים קלות, מורחים מעט חלב על העוגיות ומפזרים סוכר גבישי*.
אופים כ-15 דקות עד להשחמה קלה, לא לאפות יתר על המידה, מוציאים ומצננים על רשת.
*ניתן גם להבריש את העוגיות לאחר האפיה ובעודן חמות בתערובת אבקת סוכר ומעט מים חמים.
מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה והקינמון, יוצרים גומה ומוסיפים את גרידת קליפת הלימון, הביצה ותמצית הלימון ומערבבים, מוסיפים את תערובת החמאה הצוננת ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
יוצרים כדורים בקוטר 2.5 ס"מ, מניחים במרווחים על נייר האפיה, משטחים קלות, מורחים מעט חלב על העוגיות ומפזרים סוכר גבישי*.
אופים כ-15 דקות עד להשחמה קלה, לא לאפות יתר על המידה, מוציאים ומצננים על רשת.
*ניתן גם להבריש את העוגיות לאחר האפיה ובעודן חמות בתערובת אבקת סוכר ומעט מים חמים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- טארט טאטן אגסים [אבי מ.] - עוגת אגסים בקרמל הפוכה.
- עוגת שוקולד מרציפן [אבי מ.] - עוגת שוקולד נמוכה נהדרת על בסיס מרציפן
- מתאבני גבינה וסלמון מעושן [אבי מ.] - מתאבנים גבינה וסלמון קלי הכנה
- עוגיות טוויל [אבי מ.] - עוגיות ניטוף דקיקות ופריכות, משמשות גם כמרכיב במנות קינוח.
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- גספצו [אבי מ.] - מרק עגבניות קר ספרדי