עוגיות דבש לימון
דובשניות בעיטור שברי סוכר גבישי.
24 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
מרכיבים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
50 גר' חמאה או מרגרינה רכה
2 כפות שמן
2 כפות מים
1/2 2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית גרידת קליפת לימון
1 ביצה טרופה
1/2 כפית תמצית לימון
גבישי סוכר-קוביות עמידים בחום*
1/2 כוס דבש
50 גר' חמאה או מרגרינה רכה
2 כפות שמן
2 כפות מים
1/2 2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית גרידת קליפת לימון
1 ביצה טרופה
1/2 כפית תמצית לימון
גבישי סוכר-קוביות עמידים בחום*
דרך הכנה
מחממים בסיר קטן את הסוכר, הדבש, החמאה, השמן והמים על להבה נמוכה, בוחשים עד להמסת החמאה והסוכר, מסירים מהאש ומצננים.
מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה והקינמון, יוצרים גומה ומוסיפים את גרידת קליפת הלימון, הביצה ותמצית הלימון ומערבבים, מוסיפים את תערובת החמאה הצוננת ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
יוצרים כדורים בקוטר 2.5 ס"מ, מניחים במרווחים על נייר האפיה, משטחים קלות, מורחים מעט חלב על העוגיות ומפזרים סוכר גבישי*.
אופים כ-15 דקות עד להשחמה קלה, לא לאפות יתר על המידה, מוציאים ומצננים על רשת.
*ניתן גם להבריש את העוגיות לאחר האפיה ובעודן חמות בתערובת אבקת סוכר ומעט מים חמים.
מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה והקינמון, יוצרים גומה ומוסיפים את גרידת קליפת הלימון, הביצה ותמצית הלימון ומערבבים, מוסיפים את תערובת החמאה הצוננת ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
יוצרים כדורים בקוטר 2.5 ס"מ, מניחים במרווחים על נייר האפיה, משטחים קלות, מורחים מעט חלב על העוגיות ומפזרים סוכר גבישי*.
אופים כ-15 דקות עד להשחמה קלה, לא לאפות יתר על המידה, מוציאים ומצננים על רשת.
*ניתן גם להבריש את העוגיות לאחר האפיה ובעודן חמות בתערובת אבקת סוכר ומעט מים חמים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגת שמרים ופרג [אבי מ.] - עוגת שמרים אירופאית במלית פרג.
- עוגת שוקולד ללא קמח [אבי מ.] - עוגת שוקולד ושקדים טחונים ללא קמח בציפוי שוקולד.
- עוגת טורט שייש לפסח [אבי מ.] - עוגת טורט שייש אורירית.
- עוגת אופרה [אבי מ.] - עוגת שכבות ביסקוויט שקדים קרם חמאה ומוס.
- עוף ברוטב שזיפים [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] -
- טורט דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מתובלת לראש השנה ולא רק.