סלט אספרגוס יווני
סלט עשיר ומזין.

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ
מרכיבים
1/2 קג' אספרגוס טרי
1/2 כוס אפונה טריה או קפואה
200 גר' גבינת פטה מפוררת
100 גר' זיתים שחורים מגולענים פרוסים
6 צנוניות פרוסות
12 עגבניות שרי חצויות
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
3 כפות מיץ לימון
1 שן שום כתושה
פלפל שחור גרוס
דרך הכנה
מבשלים או מאדים את האספרגוס עם האפונה 3 דקות עד להתרככות קלה, מוציאים ושוטפים מיד במי קרים ומסננים.
מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה.
מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים את הזיתים, העגבניות והצנוניות הפרוסות, מפזרים מעל את הגבינה המפוררת ויוצקים את הרוטב.
מערבבים קלות ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת