פלפלים ממולאים
10 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[6 מדרגים]
מרכיבים
10 פלפלים ירוקים מהזן הבהיר
1/2 קג' בשר טחון
1 כוס אורז מהזן הארוך שטוף ומסונן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל בינוני קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
מעט שמן לטיגון
לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית סוכר
2 שיני שום כתושות
2-3 כוסות מים
דרך הכנה
- שוטפים את הפלפלים ומסירים את הבסיס, שומרים את הבסיסים בצד.
- מנקים את תוך הפלפלים מגרעינים וקרומים לבנים ומבצעים חתך/נקב קטן עם קצה הסכין בתחתית כל פלפל לחדירת הרוטב לעומק הפלפל.
- מבשלים את האורז במים בגובה האורז דקה בלבד לאחר רתיחת המים, מסננים מהמים ומעבירים לקערה.
- מערבבים בקערה את הבשר הטחון, האורז, רסק העגבניות, הבצל המטוגן,המלח והפלפל, מערבבים היטב בכדי שלא יהיו גושי בשר גדולים.
- ממלאים את הפלפלים במלית, לא דחוס מדי, מטגנים את הפלפלים מכל הצדדים עד להשחמה קלה, נזהרים כשהופכים שהמלית לא תצא. מוצאים ומכינים באותו מחבת את הרוטב.
- מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך, אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
- מסדרים את הפלפלים בכלי בישול רחב שיכול להכיל את כל הפלפלים בשכבה אחת. מכסים כל פלפל ב"מכסה" הבסיס, הפלפלים חייבים להיות מונחים על צידם ובצפיפות בכדי שלא יתפרקו בבישול.
- יוצקים את הרוטב על הפלפים ומוסיפים עוד מים אם יש צורך עד לכיסוי מלא של הפלפלים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
- בודקים מדי פעם באם יש צורך להוסיף עוד מים, לקראת סוף הבישול לא מוסיפים מים ומניחים לרוטב להספג כולו.
- ניתן להכניס את הפלפלים והרוטב לכלי עמיד בחום לאפיה בתנור בחום בינוני בחצי שעה האחרונה או יותר לקבלת פלפלים אפויים ושחומים.
- ניתן גם כן לבצע את כל הבישול בתנור ולכסות בשעה הראשונה ברדיד אלומיניום - הדרך הקלאסית להכנת פלפלים ממולאים.
- ניתן להשתמש במלית ללא בשר או עם תחליף בשר מן הצומח(פתיתי סויה) ולהוסיף לכמות האורז בהתאם.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- כדורי בשר ברוטב [אבי מ.] -
- ג'חנון [לינואל] - מאפה תמני לשבת בבוקר
- רוטב דבש חרדל לסלט [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד חלומית [ויטה] - קלי קלות
- מרק בצל [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח
- עוגיות שוקולד סדוקות [אבי מ.] - עוגיות שוקולד רכות במעטה אבקת סוכר סדוק.