צימס
סלט גזר מתקתק לראש השנה ופסח אבל לא רק.
* תמונה להמחשה: Gilabrand from Wikimedia Commons

4 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» סלטים» צהריים - ערב
מרכיבים
- 4 גזרים גדולים קלופים
- 50 גר' מרגרינה
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס מיץ תפוזים או מים
- 1/2 כוס צימוקים (לבחירה)
- 5 שיזיפים שחורים מיובשים מגולענים (לבחירה)
דרך הכנה
- פורסים את הגזר לפרוסות אחידות בעובי 5 מ"מ.
- ממסים את המרגריה במחבת, מוסיפים את הגזר ומטגנים קלות, מוסיפים את המים והסוכר ומבשלים עד להמסת הסוכר.
- מוסיפים את הצימוקים והשזיפים ומבשלים עד לריכוך הגזר, לא לבשל יתר על המידה, הגזר צריך להיות רך אך לא דייסתי.
- אם יש צורך מוסיפים עוד מים, במיוחד אם מוסיפים את הצימוקים והשזיפים הסופגים חלק מהנוזלים.
הערות
- ניתן להכין את המנה גם עם גזר גמדי טרי או מהקפאה, להפשיר לפני השימוש.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מוס טונה [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -
- גפילט פיש [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגיות וניל רכות [אבי מ.] -