תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותרד
* תמונה להמחשה By Alexa via Wikimedia Commons

5 מנות
בישול

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 10 תחתיות של ארטישוק מקופסה
- 250 גרם בשר טחון
- 1/2 קג' תרד קצוץ
- 2 כפות שום כתוש
- 2 כפות שמן
- 1 חלבון
- מלח, אגוז מוסקט, פלפל שחור, כורכום או זעפרן
- שמן לטיגון
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח או קמח מצות
לרוטב:
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס חומץ
- 1/4 כוס מים
- 1 כף שמן
- 1 כף שום כתוש
- 1 כפית סוכר
- קצת פפריקה אדומה
- מלח, פלפל גרוס ומעט כוכום או זעפרן
דרך הכנה
- מערבבים מחצית מכמות התרד עם הבשר, מוסיפים שום, את כף השמן ויתר התבלינים ומערבבים לעיסה אחידה. ממלאים את התחתיות במלית.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים ושמים קמח בקערה נוספת. טובלים את הארטישוקים בקמח ובביצה ומטגנים משני הצדדים.
- מניחים בסיר שטוח את יתרת עלי התרד, מפזרים את כף השום, יוצקים כף שמן ומאדים. מניחים את הארטישוקים מעל התרד, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה חצי שעה.
- מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הארטישוקים ומבשלים חמש דקות בלבד.
הערות
- 2 יחידות למנה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- טרין שוקולד [אבי מ.] -
- סלט חצילים עגבניות [אבי מ.] -
- סלט פסטה צבעוני [אבי מ.] -
- אורז עם פול ירוק [אבי מ.] -
- סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו [שף אמיר מרקוביץ'] - באדיבות "דורות" יצרני מוצרי שום ותיבול
- לחמניות מהירות [אבי מ.] - מומלץ להגיש את הלחמניות סמוך מאד לאפיה.
- לפתן פירות יבשים וטריים [אבי מ.] - ליפתן (קומפוט) פירות יבשים וטריים.