תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותרד
* תמונה להמחשה By Alexa via Wikimedia Commons

5 מנות
בישול

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 10 תחתיות של ארטישוק מקופסה
- 250 גרם בשר טחון
- 1/2 קג' תרד קצוץ
- 2 כפות שום כתוש
- 2 כפות שמן
- 1 חלבון
- מלח, אגוז מוסקט, פלפל שחור, כורכום או זעפרן
- שמן לטיגון
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח או קמח מצות
לרוטב:
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס חומץ
- 1/4 כוס מים
- 1 כף שמן
- 1 כף שום כתוש
- 1 כפית סוכר
- קצת פפריקה אדומה
- מלח, פלפל גרוס ומעט כוכום או זעפרן
דרך הכנה
- מערבבים מחצית מכמות התרד עם הבשר, מוסיפים שום, את כף השמן ויתר התבלינים ומערבבים לעיסה אחידה. ממלאים את התחתיות במלית.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים ושמים קמח בקערה נוספת. טובלים את הארטישוקים בקמח ובביצה ומטגנים משני הצדדים.
- מניחים בסיר שטוח את יתרת עלי התרד, מפזרים את כף השום, יוצקים כף שמן ומאדים. מניחים את הארטישוקים מעל התרד, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה חצי שעה.
- מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הארטישוקים ומבשלים חמש דקות בלבד.
הערות
- 2 יחידות למנה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -