תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותרד
* תמונה להמחשה By Alexa via Wikimedia Commons

5 מנות
בישול

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 10 תחתיות של ארטישוק מקופסה
- 250 גרם בשר טחון
- 1/2 קג' תרד קצוץ
- 2 כפות שום כתוש
- 2 כפות שמן
- 1 חלבון
- מלח, אגוז מוסקט, פלפל שחור, כורכום או זעפרן
- שמן לטיגון
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח או קמח מצות
לרוטב:
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס חומץ
- 1/4 כוס מים
- 1 כף שמן
- 1 כף שום כתוש
- 1 כפית סוכר
- קצת פפריקה אדומה
- מלח, פלפל גרוס ומעט כוכום או זעפרן
דרך הכנה
- מערבבים מחצית מכמות התרד עם הבשר, מוסיפים שום, את כף השמן ויתר התבלינים ומערבבים לעיסה אחידה. ממלאים את התחתיות במלית.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים ושמים קמח בקערה נוספת. טובלים את הארטישוקים בקמח ובביצה ומטגנים משני הצדדים.
- מניחים בסיר שטוח את יתרת עלי התרד, מפזרים את כף השום, יוצקים כף שמן ומאדים. מניחים את הארטישוקים מעל התרד, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה חצי שעה.
- מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הארטישוקים ומבשלים חמש דקות בלבד.
הערות
- 2 יחידות למנה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- נגיסי עוף ברוטב שום [אבי מ.] - נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -