Pesto
תפריט
ג', 13 מאי 2025, 13:10
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת לימון לחה

עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.    
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 24246   

עוגת לימון לחה
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 9.2
[6 מדרגים]
 
מרכיבים

200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
2 כוסות סוכר
4 ביצים
4 כפות מיץ לימון טבעי מסונן
2 כף גרידת קליפת לימון צהוב
3 כוסות קמח תופח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כוס יוגורט סמיך*

לסירופ:
1 כוס מים
2/3 כוס סוכר
4 כפות מיץ לימון טבעי מסונן
4 פסי קליפת לימון החלק הצהוב בלבד
*ניתן להשתמש בגביע יוגורט ולהשלים בחלב לכמות של כוס.

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-˚180, משמנים תבנית 26 קפיצית מרופדת בנייר אפיה או תבנית גוגלהוף גדולה משומנת ומקומחת.
  2. מנפים את הקמח ואבקת הסודה לשתיה לקערה.
  3. בקערת מיקסר או בקערה בעזרת מיקסר ידני מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת בהירה וקלה, מוסיפים את הביצים אחת לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת תוך כדי הקצפה, מוסיפים את גרידת קליפת הלימון, מוסיפים תוך כדי הקצפה איטית את הקמח והיוגורט לסירוגין עד לקבלת תערובת אחידה, לא לערבב מעבר לכך.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, מוציאים ומניחים על רשת, מנקבים את קרום העוגה בעזרת קיסם ויוצקים מעל את הסירופ כשהעוגה עדיין חמה, מניחים לצינון מלא.
  5. להכנת הסירופ, מבשלים את החומרים בסיר עד לרתיחה והמסת הסוכר ועוד 4 דקות בישול, מסננים מקליפת הלימון ויוצקים מייד על העוגה החמה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
ציון 5
מתוקה להחריד (מייד להוריד כוס סוכר), קצת דחוסה.לא משהו.
12
דאדו, האם אכן השתמשת בקרם קוקוס? נשמע מעניין, אך אני לא מצליחה לדמיין אם הטעמים ישתלבו אם לאו.
11
ציון 10
מתכון מצוין! העוגה יצאה גבוהה אורירית וטעימה מאוד. תודה.
10
ראובן מ. (עורך)
אפשרי
9
האם אפשר להשתמש במקום יוגורט בקרם קוקוס
8
ציון 10
עוגה טעימה להפליא! כולם טרפו אותה בתיאבון רב, הן המבוגרים והן הילדים! מעולה!
7
ציון 10
נ ה ד ר ת!!! מעולה אין מילים פשוט 10 טרפו אותה תוך פחות משעה
6
ציון 10
עוגה מצויינת. מומלץ להשתמש בכל הסירופ גם אם זה נראה יותר מדי.
העוגה נשארת טובה וטריה מספר ימים.
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר במיץ תפוזים אבל הטעם כמובן יהיה שונה וגם המרקם.
4
אבי שלום
האם ניתן להחליף את היוגורט במשהו אחר
אני רוצה שהעוגה תהיה פרווה
תודה מראש
גליה
3
ציון 10
הכנתי לפי המתכון כאן! יצא נהדררר...(אפילו שויתרתי על הסירופ)
תודה!
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, גם במתכונים המתכון שלי, בעוגה כאן הוכפלו הכמויות למעט כמות היוגורט, תכיני את העוגה מכאן.
1
הי אבי, מצאתי את המתכון הזה תחת השם בייקרי בפורום מתכונים...אבל שם זוהי רק חצי כמות ועדיין כוס יוגורט....»»
עוגת לימון לחה By , 2005-03-28T21:17:26+02:00 עוגת לימון לחה עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 200 גר' חמאה או מרגרינה רכה2 כוסות סוכר4 ביצים4 כפות מיץ לימון טבעי מסונן2 כף גרידת קליפת לימון צהוב3 כוסות קמח תופח1 כפית אבקת סוד... Instructions: מחממים את התנור ל-˚180, משמנים תבנית 26 קפיצית מרופדת בנייר אפיה או תבנית גוגלהוף גדולה משומנת ומקומחת. מנפים את הקמח ואבקת הסודה לשתיה לקערה. בקע...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר