חלה קצת אחרת
חלה עם 3 צמות שונות, גיוון לחלה הרגילה.
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» צהריים - ערב
מרכיבים
25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
1 ביצה או 2 חלמונים
500 גר' קמח לבן רגיל
3/4 כוס מים פושרים או חלב
2 כפיות מלח
דרך הכנה
- להמיס את השמרים וכפית הסוכר ב-1/4 כוס מים ולהתפיח כ-10 דקות.
- לנפות את הקמח לקערה, ליצור גומה ולצקת את תערובת השמרים לגומה, לערבב מעט עם הקמח, להוסיף את השמן, הסוכר, הביצים, המים והמלח ולערבב עד קבלת בצק חלק וגמיש.
- ליצור מהבצק כדור, לשמן אותו מעט ולהניח בקערה מכוסה במגבת או ניילון צמיד להתפחה עד להכפלת הנפח.
- לאחר התפחת הבצק בפעם הראשונה, יש ללוש את הבצק שנית ולחלק אותו ל-3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעיגול.
- מפזרים על חלק אחד 2 כפות פפריקה מתוקה ומגלגלים לכרוכית.
- מפזרים לחלק שני 3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק ומגלגלים לכרוכית.
- קולעים את 3 הגלילים לצמה ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
- מורחים בחלמון ביצה טרוף וזורים פרג או שומשום מניחים לתפיחה סופית עד להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה עד להשחמה יפה או עד שנשמע צליל עמום בהקשה על החלה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג