מקפא Blamange
15 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» קינוחים» צהריים - ערב
מרכיבים
1 כוסות חלב
2 כוסות חלב שקדים**
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור*
1 כפית תמצית שקדים**
להגשה:
מרק מלון או מרק תות שדה (בהמשך)
כדורי מלון או חצאי תות שדה
*ניתן להחליף ב-14 גר' ג'לטין
**ניתן להכין בטעם וניל, לשם כך מחליפים את חלב השקדים
בחלב רגיל ומוסיפים 1 כף תמצית וניל.
2 כוסות חלב שקדים**
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור*
1 כפית תמצית שקדים**
להגשה:
מרק מלון או מרק תות שדה (בהמשך)
כדורי מלון או חצאי תות שדה
*ניתן להחליף ב-14 גר' ג'לטין
**ניתן להכין בטעם וניל, לשם כך מחליפים את חלב השקדים
בחלב רגיל ומוסיפים 1 כף תמצית וניל.
דרך הכנה
חלב שקדים:
משרים 2 כוסות שקדים מים למשך לילה או מבשלים מעט ומסירים את הקליפה, מעבירים לבלנדר עם 2 כוסות מים מינרלים ומרסקים עד לקבלת תערובת לבנה חלבית דקה, מסננים דרך בד מוסלין או חיתול.
מקפא Blamange:
בקערה קטנה מערבבים 1 כוס חלב עם קורנפלור לתערובת דלילה ומניחים בצד.
שמים את חלב השקדים בסיר, מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הקורנפלור המדולל בחלב ומבשלים תוך כדי ערבוב מספר דקות, עד שהתערובת מתעבה , מסירים מהאש ומצננים עד לדרגת פודינג.
מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת המצוננת. מעבירים לתבניות אישיות ומעבירים למקרר למספר שעות.
אם משתמשים בג'לטין, מרככים את הג'לטין בחצי כוס חלב, מוסיפים לסיר עם חלב השקדים ומבשלים עד להמסה, השאר כמו בהוראות מעלה.
מרק מלון:
1/4 כוס סוכר(או יותר תלוי במתיקות המלון)
3/4 כוס מים
1/4 כפית מלח
2 קג' מלונים, ירוקים או מלון "דבש"
מבשלים את הסוכר במים עד להמסה, מסירים מהאש ומצננים.
מקלפים את המלונים ומנקים מגרעינים, חותכים לקוביות ומעבירים למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את מי הסוכר ומעבדים למחית חלקה, בודקים מתיקות ומוסיפים מעט סוכר או דבש לפי הטעם, מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
מרק תות שדה:
3 כוסות קוביות תות-שדה
2 כוסות מיץ תפוזים טבעי
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמנת חמוצה
1 כוס יין לבן מתוק(לבחירה)
מכניסים את כל החומרים לקערת בלנדר או מעבד מזון ומעבדים למחית חלקה, מעבירים לכלי עם מכסה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
מערבבים היטב לפני השימוש.
להגשה:
טובלים את התבנית האישית במים חמים למשך כמה שניות הופכים על צלחת הגשה עמוקה מעט, משחררים את המקפא, יוצקים את המרק המועדף מסביב, מפזרים כמה כדורי מלון או חצאי תות שדה (למרק תות-שדה) בתוך המרק, מטפטפים מעט מרק על המקפא ומגישים.
משרים 2 כוסות שקדים מים למשך לילה או מבשלים מעט ומסירים את הקליפה, מעבירים לבלנדר עם 2 כוסות מים מינרלים ומרסקים עד לקבלת תערובת לבנה חלבית דקה, מסננים דרך בד מוסלין או חיתול.
מקפא Blamange:
בקערה קטנה מערבבים 1 כוס חלב עם קורנפלור לתערובת דלילה ומניחים בצד.
שמים את חלב השקדים בסיר, מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הקורנפלור המדולל בחלב ומבשלים תוך כדי ערבוב מספר דקות, עד שהתערובת מתעבה , מסירים מהאש ומצננים עד לדרגת פודינג.
מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת המצוננת. מעבירים לתבניות אישיות ומעבירים למקרר למספר שעות.
אם משתמשים בג'לטין, מרככים את הג'לטין בחצי כוס חלב, מוסיפים לסיר עם חלב השקדים ומבשלים עד להמסה, השאר כמו בהוראות מעלה.
מרק מלון:
1/4 כוס סוכר(או יותר תלוי במתיקות המלון)
3/4 כוס מים
1/4 כפית מלח
2 קג' מלונים, ירוקים או מלון "דבש"
מבשלים את הסוכר במים עד להמסה, מסירים מהאש ומצננים.
מקלפים את המלונים ומנקים מגרעינים, חותכים לקוביות ומעבירים למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את מי הסוכר ומעבדים למחית חלקה, בודקים מתיקות ומוסיפים מעט סוכר או דבש לפי הטעם, מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
מרק תות שדה:
3 כוסות קוביות תות-שדה
2 כוסות מיץ תפוזים טבעי
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמנת חמוצה
1 כוס יין לבן מתוק(לבחירה)
מכניסים את כל החומרים לקערת בלנדר או מעבד מזון ומעבדים למחית חלקה, מעבירים לכלי עם מכסה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
מערבבים היטב לפני השימוש.
להגשה:
טובלים את התבנית האישית במים חמים למשך כמה שניות הופכים על צלחת הגשה עמוקה מעט, משחררים את המקפא, יוצקים את המרק המועדף מסביב, מפזרים כמה כדורי מלון או חצאי תות שדה (למרק תות-שדה) בתוך המרק, מטפטפים מעט מרק על המקפא ומגישים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- חלה קצת אחרת [אבי מ.] - חלה עם 3 צמות שונות, גיוון לחלה הרגילה.
- סטרוגנוף חזה עוף [אבי מ.] -
- צ'חוחובילי - עוף ברוטב רימונים קווקזי [אבי מ.] -
- טורט טירמיסו ללא ביצים [חנהל'ה] - עם תוספת משדרגת פלאים
- תחתיות פאי לפסח [אבי מ.] - כמה גרסאות לתחתיות פאי לפסח
- מלית ממרח חלבה [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.