מקפא Blamange

15 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» קינוחים» צהריים - ערב
מרכיבים
1 כוסות חלב
2 כוסות חלב שקדים**
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור*
1 כפית תמצית שקדים**
להגשה:
מרק מלון או מרק תות שדה (בהמשך)
כדורי מלון או חצאי תות שדה
*ניתן להחליף ב-14 גר' ג'לטין
**ניתן להכין בטעם וניל, לשם כך מחליפים את חלב השקדים
בחלב רגיל ומוסיפים 1 כף תמצית וניל.
2 כוסות חלב שקדים**
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור*
1 כפית תמצית שקדים**
להגשה:
מרק מלון או מרק תות שדה (בהמשך)
כדורי מלון או חצאי תות שדה
*ניתן להחליף ב-14 גר' ג'לטין
**ניתן להכין בטעם וניל, לשם כך מחליפים את חלב השקדים
בחלב רגיל ומוסיפים 1 כף תמצית וניל.
דרך הכנה
חלב שקדים:
משרים 2 כוסות שקדים מים למשך לילה או מבשלים מעט ומסירים את הקליפה, מעבירים לבלנדר עם 2 כוסות מים מינרלים ומרסקים עד לקבלת תערובת לבנה חלבית דקה, מסננים דרך בד מוסלין או חיתול.
מקפא Blamange:
בקערה קטנה מערבבים 1 כוס חלב עם קורנפלור לתערובת דלילה ומניחים בצד.
שמים את חלב השקדים בסיר, מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הקורנפלור המדולל בחלב ומבשלים תוך כדי ערבוב מספר דקות, עד שהתערובת מתעבה , מסירים מהאש ומצננים עד לדרגת פודינג.
מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת המצוננת. מעבירים לתבניות אישיות ומעבירים למקרר למספר שעות.
אם משתמשים בג'לטין, מרככים את הג'לטין בחצי כוס חלב, מוסיפים לסיר עם חלב השקדים ומבשלים עד להמסה, השאר כמו בהוראות מעלה.
מרק מלון:
1/4 כוס סוכר(או יותר תלוי במתיקות המלון)
3/4 כוס מים
1/4 כפית מלח
2 קג' מלונים, ירוקים או מלון "דבש"
מבשלים את הסוכר במים עד להמסה, מסירים מהאש ומצננים.
מקלפים את המלונים ומנקים מגרעינים, חותכים לקוביות ומעבירים למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את מי הסוכר ומעבדים למחית חלקה, בודקים מתיקות ומוסיפים מעט סוכר או דבש לפי הטעם, מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
מרק תות שדה:
3 כוסות קוביות תות-שדה
2 כוסות מיץ תפוזים טבעי
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמנת חמוצה
1 כוס יין לבן מתוק(לבחירה)
מכניסים את כל החומרים לקערת בלנדר או מעבד מזון ומעבדים למחית חלקה, מעבירים לכלי עם מכסה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
מערבבים היטב לפני השימוש.
להגשה:
טובלים את התבנית האישית במים חמים למשך כמה שניות הופכים על צלחת הגשה עמוקה מעט, משחררים את המקפא, יוצקים את המרק המועדף מסביב, מפזרים כמה כדורי מלון או חצאי תות שדה (למרק תות-שדה) בתוך המרק, מטפטפים מעט מרק על המקפא ומגישים.
משרים 2 כוסות שקדים מים למשך לילה או מבשלים מעט ומסירים את הקליפה, מעבירים לבלנדר עם 2 כוסות מים מינרלים ומרסקים עד לקבלת תערובת לבנה חלבית דקה, מסננים דרך בד מוסלין או חיתול.
מקפא Blamange:
בקערה קטנה מערבבים 1 כוס חלב עם קורנפלור לתערובת דלילה ומניחים בצד.
שמים את חלב השקדים בסיר, מוסיפים סוכר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הקורנפלור המדולל בחלב ומבשלים תוך כדי ערבוב מספר דקות, עד שהתערובת מתעבה , מסירים מהאש ומצננים עד לדרגת פודינג.
מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת המצוננת. מעבירים לתבניות אישיות ומעבירים למקרר למספר שעות.
אם משתמשים בג'לטין, מרככים את הג'לטין בחצי כוס חלב, מוסיפים לסיר עם חלב השקדים ומבשלים עד להמסה, השאר כמו בהוראות מעלה.
מרק מלון:
1/4 כוס סוכר(או יותר תלוי במתיקות המלון)
3/4 כוס מים
1/4 כפית מלח
2 קג' מלונים, ירוקים או מלון "דבש"
מבשלים את הסוכר במים עד להמסה, מסירים מהאש ומצננים.
מקלפים את המלונים ומנקים מגרעינים, חותכים לקוביות ומעבירים למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את מי הסוכר ומעבדים למחית חלקה, בודקים מתיקות ומוסיפים מעט סוכר או דבש לפי הטעם, מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
מרק תות שדה:
3 כוסות קוביות תות-שדה
2 כוסות מיץ תפוזים טבעי
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמנת חמוצה
1 כוס יין לבן מתוק(לבחירה)
מכניסים את כל החומרים לקערת בלנדר או מעבד מזון ומעבדים למחית חלקה, מעבירים לכלי עם מכסה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
מערבבים היטב לפני השימוש.
להגשה:
טובלים את התבנית האישית במים חמים למשך כמה שניות הופכים על צלחת הגשה עמוקה מעט, משחררים את המקפא, יוצקים את המרק המועדף מסביב, מפזרים כמה כדורי מלון או חצאי תות שדה (למרק תות-שדה) בתוך המרק, מטפטפים מעט מרק על המקפא ומגישים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] -
- לזניה מצות ופטריות [אבי מ.] - חלבי
- נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי [אושרת ל.] - דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי
- לחמניות מטוגנות לפריקסה [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד וקרם [אבי מ.] - חלבי
- שניצל עגל ביין מרסלה [אבי מ.] - גירסה איטלקית לשניצל הווינאי.
- עוגת שוקולד ללא סוכר [אבי מ.] -