ביצים בשלג Oeufs En Neige
קציפת מרנג קלה ועדינה מבושלת בחלב ומוגשת בקרם וניל.
4 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» מתאבנים» צהריים - ערב
מרכיבים
2 חלבונים גדולים
קורט מלח
1/4 כוס סוכר
3 כוסות חלב
לרוטב:
3 ביצים
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
1/2 1 כפיות תמצית וניל
לסירופ קרמל:
1/2 כוס סוכר
2 כפות מים
קורט מלח
1/4 כוס סוכר
3 כוסות חלב
לרוטב:
3 ביצים
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
1/2 1 כפיות תמצית וניל
לסירופ קרמל:
1/2 כוס סוכר
2 כפות מים
דרך הכנה
מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד שמתחיל להיוצר קצף, מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה, מקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
מחממים את החלב בסיר, מביאים את החלב לחום של לפני רתיחה וממשיכים לחמם ברתיחה חלשה מאד, בעזרת כף גדולה לוקחים כמות של קצף, כף מלאה ומחליקים בעדינות לחלב, חוזרים על הפעולה עוד מספר פעמים, לא לצופף את הקצפיות בסיר, מבשלים כ-5 דקות והופכים בעדינות במחצית זמן הבישול לבישול הצד השני, מוציאים בכף מחוררת, מנערים את שאריות החלב ומניחים בצלחת גדולה.
להכנת הרוטב, מקציפים את הביצים והחלמונים עם הסוכר עד להמסת הסוכר, מוסיפים את תמצית הוניל, מוסיפים לביצים את החלב מהסיר תוך כדי ערבוב, מעבירים לכלי כפול המונח על סיר עם מים רותחים קלות ומערבבים עד להסמכת הרוטב, הרוטב מוכן כאשר כף הנטבלת
ברוטב יוצאת מצופה ברוטב, מסננים את הרוטב לקערה אחרת. מצננים את הרוטב בטמפרטורת החדר.
ממיסים את הסוכר לסירופ עם המים, מבשלים עד שמתקבל קרמל בהיר ומסירים מהאש.
להגשה, יוצקים כמות של רוטב לכיסוי התחתית בצלחות קינוח, מניחים יחידה מרנג במרכז ומזלפים מעט סירופ קרמל מעל.
דרך נוספת להכנה:
משמנים קעריות קסטרד במעט שמן, זורים מעט סוכר לציפוי, ממלאים בקצף החלבונים ואופים בתנור שחומם מראש בתוך תבנית עם מים עד לגובה 2/3 התבניות כ-15 דקות או עד שהמרנג קפיצי למגע. ניתן גם לאדות בסיר אידוי, אפשר להכין קרמל ולצקת לתבניות לפני מילוי המרנג כמו בהכנת קרם קרמל.
לגיוון: חותכים 2-3 תותי שדה שטופים ויבשים לחתיכות קטנות ומוסיפים לקצף בקיפול, במקרה זה מקשטים בפרוסות תות שדה מעל המרנג במקום הקרמל.
מחממים את החלב בסיר, מביאים את החלב לחום של לפני רתיחה וממשיכים לחמם ברתיחה חלשה מאד, בעזרת כף גדולה לוקחים כמות של קצף, כף מלאה ומחליקים בעדינות לחלב, חוזרים על הפעולה עוד מספר פעמים, לא לצופף את הקצפיות בסיר, מבשלים כ-5 דקות והופכים בעדינות במחצית זמן הבישול לבישול הצד השני, מוציאים בכף מחוררת, מנערים את שאריות החלב ומניחים בצלחת גדולה.
להכנת הרוטב, מקציפים את הביצים והחלמונים עם הסוכר עד להמסת הסוכר, מוסיפים את תמצית הוניל, מוסיפים לביצים את החלב מהסיר תוך כדי ערבוב, מעבירים לכלי כפול המונח על סיר עם מים רותחים קלות ומערבבים עד להסמכת הרוטב, הרוטב מוכן כאשר כף הנטבלת
ברוטב יוצאת מצופה ברוטב, מסננים את הרוטב לקערה אחרת. מצננים את הרוטב בטמפרטורת החדר.
ממיסים את הסוכר לסירופ עם המים, מבשלים עד שמתקבל קרמל בהיר ומסירים מהאש.
להגשה, יוצקים כמות של רוטב לכיסוי התחתית בצלחות קינוח, מניחים יחידה מרנג במרכז ומזלפים מעט סירופ קרמל מעל.
דרך נוספת להכנה:
משמנים קעריות קסטרד במעט שמן, זורים מעט סוכר לציפוי, ממלאים בקצף החלבונים ואופים בתנור שחומם מראש בתוך תבנית עם מים עד לגובה 2/3 התבניות כ-15 דקות או עד שהמרנג קפיצי למגע. ניתן גם לאדות בסיר אידוי, אפשר להכין קרמל ולצקת לתבניות לפני מילוי המרנג כמו בהכנת קרם קרמל.
לגיוון: חותכים 2-3 תותי שדה שטופים ויבשים לחתיכות קטנות ומוסיפים לקצף בקיפול, במקרה זה מקשטים בפרוסות תות שדה מעל המרנג במקום הקרמל.
הערות
ניתן להגיש את המנה ברוטב שוקולד.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג