מקפא אגוזי לוז
8 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
מרכיבים
150 גר' אגוזי לוז(בונדוק, אילסרים)
3/4 1 כוסות סוכר
6 חלבונים
500 גר' שמנת מתוקה או שמנת צימחית
3/4 1 כוסות סוכר
6 חלבונים
500 גר' שמנת מתוקה או שמנת צימחית
דרך הכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה, מרפדים תבנית טרין בניילון צמיד.
- מפזרים את אגוזי הלוז על תבנית אפיה ומכניסים לתנור לקליה עד שהאגוזים משחימים מעט, מוציאים ומניחים בתוך מגבת ומכסים, משפשפים את האגוזים בעודם במגבת עד להסרת הקליפה החומה, מצננים ומקצצים לגודל בינוני.
- ממיסים 3/4 כוס סוכר בסיר עד לקבלת קרמל חום זהוב, מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים, יוצקים על משטח משומן או תבנית משומנת ומניחים לצינון והתקשות.
- מרסקים את התערובת האגוזים במעבד מזון לפירורים בגודל בינוני.
- מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב וגמיש, מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מקפלים את החלבונים לתערובת הקצפת, מוסיפים את הפארלין(האגוזים המסוכרים הקצוצים) לתערובת בקיפול, יוצקים את התערובת לתבנית המרופדת, מחליקים ומעבירים למקפיא ל-24 שעות או עד להתקשות התערובת.
- להגשה, הופכים את התבנית על צלחת גדולה, מסירים את הניילון ופורסים פרוסות בעובי 2.5 ס"מ ומגישים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- רוגלאך מבצק שמרים-עלים [אבי מ.] - בצק שמרים כרוך/פלונדר/שמרים עלים, בצק הרוגלאך האוורירי והעשיר ביותר
- עוגת שמרים ללא מרגרינה [אורן בר] - גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד
- לזניה במלית בשר [אבי מ.] -
- עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט [אבי מ.] - את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.
- מקרוני עם גבינה [אבי מ.] - מאכל פופולרי וקל להכנה, שילוב של פסטה וגבינה צהובה.
- גנאש שוקולד מריר מוקצף [אבי מ.] - לציפוי ומילוי עוגות.
- כבד עוף ביין מרסלה [אבי מ.] -