טארט תאנים
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» קפה
מרכיבים
450 גר' בצק עלים מופשר
600 גר' תאנים בשלות
2 כפות סוכר
2 ביצים + 1 חלמון
100 גר' שקדים מולבנים טחונים
100 גר' אבקת סוכר
1 כף קורנפלור
75 גר' חמאה רכה
1/4 כפית קינמון
1/8 כפית ציפורן טחונה
1 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ לימון טבעי
1 כף שמנת מתוקה
600 גר' תאנים בשלות
2 כפות סוכר
2 ביצים + 1 חלמון
100 גר' שקדים מולבנים טחונים
100 גר' אבקת סוכר
1 כף קורנפלור
75 גר' חמאה רכה
1/4 כפית קינמון
1/8 כפית ציפורן טחונה
1 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ לימון טבעי
1 כף שמנת מתוקה
דרך הכנה
- מרדדים את הבצק עלים לעלה בגודל 50X50 ס"מ.
- חותכים לשני חלקים שווים של 25X50 ס"מ ומכניסים למקרר עד להמשך התהליך.
- בקערה מערבבים היטב את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקורנפלור, 2 הביצים, השקדים הטחונים, התבלינים ומיץ הלימון ומערבבים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד לקבלת מעין ממרח.
- מחממים את התנור לחום גבוה.
- מניחים עלה בצק בתבנית על נייר אפיה, מורחים את תערובת השקדים על העלה ומשאירים שוליים של 2 ס"מ ללא ממרח, מורחים מעט מים על השוליים.
- מסירים מהתאנים את העוקץ וחותכים לרבעים, מניחים על שכבת הממרח בצורה אחידה.
- חורצים חתכים בעלה הבצק השני ברוחב 4 ס"מ במרחק 2 ס"מ מקצה העלה ולאורכו, מניחים את העלה המחורץ על העלה התחתון ולוחצים מעט את השוליים יחד.
- מורחים את העלה העליון בחלמון טרוף ומפזרים מעל את הסוכר, מכניסים לאפיה של 30-40 דקות או עד להשחמה קלה ותפיחה של הבצק, מוציאים ומצננים.
- מומלץ להגיש חם או פושר.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -