פאי שוקולד קרמל ומרנג

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לתחתית:
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
2/3 כוס חלב
1/3 כוס קמח
50 גר' חמאה
3/4 כוס דחוסה קלות סוכר חום
2 כוסות חלב
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
30 גר' שוקולד מריר מומס
למרנג:
3 חלבונים
1/4 כפית קרם טרטר
1/3 כוס סוכר
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
2/3 כוס חלב
1/3 כוס קמח
50 גר' חמאה
3/4 כוס דחוסה קלות סוכר חום
2 כוסות חלב
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
30 גר' שוקולד מריר מומס
למרנג:
3 חלבונים
1/4 כפית קרם טרטר
1/3 כוס סוכר
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות.
- לאפיה המוקדמת - יש להניח רדיד אלומינים על התחתית והשוליים ולהניח "משקל" למילוי התבנית, אפשר להשתמש בכדורי משקל קרמיים מוכנים או בשעועית יבשה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה למשך 5-7 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד להשחמה של הבצק, מוציאים ומצננים.
- מערבבים בכוס את 2/3 כוס החלב והקמח לתערובת ללא גושים ומניחים בצד.
- בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומוסיפים את הסוכר, מבשלים עד להמסת הסוכר בערבוב כ-2 דקות.
- מוסיפים את 2 כוסות החלב, התערובת תתקשה אך תימס שנית תוך כדי המשך החימום, מבשלים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את תערובת החלב והקמח ומערבבים היטב.
- טורפים את החלמונים בקערה ומוסיפים 1/4 מכמות הקרמל ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת החלמונים לתערובת בסיר ומערבבים היטב ומבשלים כדקה ללא הרתחה ומסירים מהאש.
- מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים, מניחים לצינון של 5 דקות.
- יוצקים מחצית מהכמות על התחתית האפויה, מוסיפים את השוקולד המומס למחצית השניה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים בזהירות על תערובת הקרמל שבתבנית.
- מחממים את התנור לחום גבוה, מקציפים את החלבונים עם הקרם הטרטר והסוכר לקצף גמיש ויציב.
- מורחים את הקצף על הפאי ומקפידים לכסות את המלית לחלוטין עד השוליים.
- מכניסים לאפיה של כ-8 דקות או עד לשחמה קלה של המרנג, מוציאים ומצננים.
- שומרים את הפאי במקרר עד להגשה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- כרוכית פרסבורג במלית פרג [אבי מ.] - כרוכית בצק שמרים במילוי פרג.
- פוקצ'ה עם ביגה [אבי מ.] - ביגה/סטרטר מכינים כ-12 שעות לפני האפייה לקבלת פוקצ'ה במרקם אוורירי וקרום פריך
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- טרפלס שוקולד חלב [אבי מ.] -
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- המבורגר ביתי פיקנטי ועסיסי [tommf] - בלחמניה, עם צ'יפס, בצל ועגבניות....הכי טוב שיש
- עוף באננס [אבי מ.] -