פאי שוקולד קרמל ומרנג
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
לתחתית:
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
2/3 כוס חלב
1/3 כוס קמח
50 גר' חמאה
3/4 כוס דחוסה קלות סוכר חום
2 כוסות חלב
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
30 גר' שוקולד מריר מומס
למרנג:
3 חלבונים
1/4 כפית קרם טרטר
1/3 כוס סוכר
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
2/3 כוס חלב
1/3 כוס קמח
50 גר' חמאה
3/4 כוס דחוסה קלות סוכר חום
2 כוסות חלב
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
30 גר' שוקולד מריר מומס
למרנג:
3 חלבונים
1/4 כפית קרם טרטר
1/3 כוס סוכר
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות.
- לאפיה המוקדמת - יש להניח רדיד אלומינים על התחתית והשוליים ולהניח "משקל" למילוי התבנית, אפשר להשתמש בכדורי משקל קרמיים מוכנים או בשעועית יבשה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה למשך 5-7 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד להשחמה של הבצק, מוציאים ומצננים.
- מערבבים בכוס את 2/3 כוס החלב והקמח לתערובת ללא גושים ומניחים בצד.
- בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומוסיפים את הסוכר, מבשלים עד להמסת הסוכר בערבוב כ-2 דקות.
- מוסיפים את 2 כוסות החלב, התערובת תתקשה אך תימס שנית תוך כדי המשך החימום, מבשלים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את תערובת החלב והקמח ומערבבים היטב.
- טורפים את החלמונים בקערה ומוסיפים 1/4 מכמות הקרמל ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת החלמונים לתערובת בסיר ומערבבים היטב ומבשלים כדקה ללא הרתחה ומסירים מהאש.
- מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים, מניחים לצינון של 5 דקות.
- יוצקים מחצית מהכמות על התחתית האפויה, מוסיפים את השוקולד המומס למחצית השניה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים בזהירות על תערובת הקרמל שבתבנית.
- מחממים את התנור לחום גבוה, מקציפים את החלבונים עם הקרם הטרטר והסוכר לקצף גמיש ויציב.
- מורחים את הקצף על הפאי ומקפידים לכסות את המלית לחלוטין עד השוליים.
- מכניסים לאפיה של כ-8 דקות או עד לשחמה קלה של המרנג, מוציאים ומצננים.
- שומרים את הפאי במקרר עד להגשה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- פשטידת בצל [שרית_בשלנית] - פשטידה פשוטה להכנה וטעימה מאד מאד!!!!
- רוטב ויניגרט לסלט [אבי מ.] - ליציקה על סלטים ירוקים ועל ירקות חתוכים.
- סלט גבינת חלומי מטוגנת [אבי מ.] -
- צלי כתף בתנור [vered100] -
- סופלה שוקולד [אבי מ.] - קינוח נהדר, יש להגיש מיד עם ההוצאה מהתנור.
- סלט וולדורף [אבי מ.] - הסלט הקלאסי וגיוונים
- רוגלאך ללא שמרים [אבי מ.] -