גליליות פילו במילוי תפוחים ואגוזים
קראנצ'י וממכר, מעולה לט"ו בשבט ולכל אירוע
* צילום מקורי של התוצאה
16 מנות
אפיה משולב
בריאות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות אישיות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 חבילת עלי פילו
- 3 תפוחי עץ גרנד סמיט (ירוקים חמוצים)
- 1/2 כוס סוכר
- 300 גרם אגוזים מסוגים שונים, אפשר גם גרעיני דלעת וחמניה, מעט מוקפצים/מחוממים על מחבת
- 2 כפות פתיתי קוקוס
- 2 כוסות פצפוצי אורז (לא חובה אבל מכניס טוויסט)
- כפית קינמון
- 1/2 כוס חמאה מומסת או חצי עם שמן קנולה (או רק שמן קנולה)
דרך הכנה
- מומלץ להכין את המצרכים מראש, ולחמם תנור ל-180 מעלות, כי העבודה על דפי הפילו מהירה
- להפשיר את עלי הפילו מבעוד מועד
- לרסק את האגוזים בפולסים (שיישארו פרורים ולא לאבקה). חלק ייצא אבקה/דק ויש לשמור על זה לתהליך הגלגול
- להוסיף לאגוזים את הקוקוס, הקינמון, הסוכר שנותר ופצפוצי האורז ולערבב
- לקלף את התפוחים, לגלען ולחתוך לקוביות קטנות (1 ס"מ~)
- להכניס את התפוחים הקצוצים לקערה להוסיף כף סוכר ולערבב היטב
- לכסות את הקערה ולבשל במיקרו 8 דקות, להוציא ולערבב
- להניח את התפוחים במסננת מעל קערה לאיסוף הנוזלים. מדי פעם לערבב מעט. את הנוזל המתקבל (סירופ) לשמור לציפוי המאפים.
- לפרוס את עלי הפילו ולכסות במגבת לחה שלא יתיבשו
- להוציא בכל פעם עלה למשטח עבודה, למרוח במעט שומן (חמאה/שמן וכו')
- לחלק כל דף לשניים ברוחב, להניח מעט מתערובת התפוחים בקצה הרצועה הצר
- על התפוחים לפזר מנה מתערובת האגוזים (כ-2 כפיות)
- לפזר מעט מאבקת האגוזים או גרגרים קטנים ממנה על שאר הדף
- לבצע גלגול אחד של הרצועה מעל התערובת, לקפל את קצוות הדף לתוכו במעין שוליים לכל האורך לסגירת הצדדים, ולהמשיך לגלגל עד הסוף.
- להניח בתבנית כאשר התפר למטה
- להכניס את המאפים לתנור ב-180 מעלות לכ-20 דקות או עד שמשחים יפה
- להוציא את הגליליות ולמרוח עליהם את סירופ התפוחים כל עוד הן חמות.
- אם נשאר מתערובת האגוזים, לפזר אותה מיד מעל הסירופ שהברשתם
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- חלה קצת אחרת [אבי מ.] - חלה עם 3 צמות שונות, גיוון לחלה הרגילה.
- סטרוגנוף חזה עוף [אבי מ.] -
- צ'חוחובילי - עוף ברוטב רימונים קווקזי [אבי מ.] -
- טורט טירמיסו ללא ביצים [חנהל'ה] - עם תוספת משדרגת פלאים
- תחתיות פאי לפסח [אבי מ.] - כמה גרסאות לתחתיות פאי לפסח
- מלית ממרח חלבה [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.