גליליות פילו במילוי תפוחים ואגוזים
קראנצ'י וממכר, מעולה לט"ו בשבט ולכל אירוע
* צילום מקורי של התוצאה

16 מנות
אפיה משולב
בריאות

קושי: בינוני
» עוגות אישיות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 חבילת עלי פילו
- 3 תפוחי עץ גרנד סמיט (ירוקים חמוצים)
- 1/2 כוס סוכר
- 300 גרם אגוזים מסוגים שונים, אפשר גם גרעיני דלעת וחמניה, מעט מוקפצים/מחוממים על מחבת
- 2 כפות פתיתי קוקוס
- 2 כוסות פצפוצי אורז (לא חובה אבל מכניס טוויסט)
- כפית קינמון
- 1/2 כוס חמאה מומסת או חצי עם שמן קנולה (או רק שמן קנולה)
דרך הכנה
- מומלץ להכין את המצרכים מראש, ולחמם תנור ל-180 מעלות, כי העבודה על דפי הפילו מהירה
- להפשיר את עלי הפילו מבעוד מועד
- לרסק את האגוזים בפולסים (שיישארו פרורים ולא לאבקה). חלק ייצא אבקה/דק ויש לשמור על זה לתהליך הגלגול
- להוסיף לאגוזים את הקוקוס, הקינמון, הסוכר שנותר ופצפוצי האורז ולערבב
- לקלף את התפוחים, לגלען ולחתוך לקוביות קטנות (1 ס"מ~)
- להכניס את התפוחים הקצוצים לקערה להוסיף כף סוכר ולערבב היטב
- לכסות את הקערה ולבשל במיקרו 8 דקות, להוציא ולערבב
- להניח את התפוחים במסננת מעל קערה לאיסוף הנוזלים. מדי פעם לערבב מעט. את הנוזל המתקבל (סירופ) לשמור לציפוי המאפים.
- לפרוס את עלי הפילו ולכסות במגבת לחה שלא יתיבשו
- להוציא בכל פעם עלה למשטח עבודה, למרוח במעט שומן (חמאה/שמן וכו')
- לחלק כל דף לשניים ברוחב, להניח מעט מתערובת התפוחים בקצה הרצועה הצר
- על התפוחים לפזר מנה מתערובת האגוזים (כ-2 כפיות)
- לפזר מעט מאבקת האגוזים או גרגרים קטנים ממנה על שאר הדף
- לבצע גלגול אחד של הרצועה מעל התערובת, לקפל את קצוות הדף לתוכו במעין שוליים לכל האורך לסגירת הצדדים, ולהמשיך לגלגל עד הסוף.
- להניח בתבנית כאשר התפר למטה
- להכניס את המאפים לתנור ב-180 מעלות לכ-20 דקות או עד שמשחים יפה
- להוציא את הגליליות ולמרוח עליהם את סירופ התפוחים כל עוד הן חמות.
- אם נשאר מתערובת האגוזים, לפזר אותה מיד מעל הסירופ שהברשתם
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת גוגלהוף [אבי מ.] - עוגת שמרים בתבנית גוגלהוף, מהעוגות הפופולריות באירופה.
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- עוגת גבינה אפויה [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה קלאסית, גבוהה, אורירית ונימוחה.
- צלעות בקר בתנור [tommf] - קל ביותר וטעים וטעים
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- אוסובוקו עגל [אבי מ.] - מנה בשר איטלקית מעולה.
- מרק בטטות [אבי מ.] -